Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 17 september 2018

Een beurs

Vandaag ging ik een dagje naar een vakbeurs, het was weer een belevenis 😉. Dat lag niet alleen aan die beurs, maar vooral aan het feit dat ik met 2 lieve collega's op pad ging.


Omdat we nu eenmaal in een uithoek wonen nam ik al vroeg de trein. Het perron vulde zich met jongelui die enkele jaren geleden nog bij ons met Lego speelden. Ook in de trein richting Delft had ik het idee dat ik vér, vér boven de gemiddelde leeftijd zat van de reizigers (21 ?) en ik de enige was die niet full time op een vierkant kastje keek. Ik voelde me een heel klein beetje oud...

In Delft werd ik opgepikt door Monique en Jeannette en al kleppend reden we naar Houten. Met zijn drieën deden we de verschillende stands aan en zochten we de draadjes die nog ontbreken in de winkel. Of we bekeken de modellen nog eens van de wol die we al eerder inkochten...
Ik liep niet constant foto's te nemen, ik heb zóveel meer gezien - en vooral ook gevoeld! Ik loop nu al een 20 jaartjes mee in deze branche en inkopen is een dingetje. De verleiding van al die bolletjes en draadjes is enorm. Wat kies ik? Wat iedereen heeft en waar iedereen naar vraagt? Of juist dat bijzondere draadje? Modisch of tijdloos? Luxe of gewoontjes? Sommige draden laten zich beter haken, anderen meer breien. Elke vertegenwoordiger paait ons met mooie stalenboekjes en modellen... maar dat voelen he? Dat verleidelijke voelen...... (gelukkig mag je bij ons overal aanzitten en voelen/kroelen)

In die zin is inkopen niet zo moeilijk: ik kies alles wat ik mooi vind. Maar dan, het moet uiteraard ook verkócht worden. Het liefst ook nog binnen een bepaalde tijd 😊. Het moet betaald kunnen worden, het moet nog in de kasten passen en na-bestelbaar zijn (en nee, we kunnen niet per bolletje bestellen en losse pakjes worden ons ook niet gratis toegezonden) en zo spelen en nog wel wat dingen mee. Enne, ik ben hier niet voor opgeleid...


We waren ook de beroerste niet om een bolletje te ontwarren en een proeflapje te breien van een garen dat nét binnenkwam....


En wat ook heel leuk is op een beurs? Bekenden tegenkomen! Collega's, bloggers, ontwerpers, leveranciers, vertegenwoordigers - alles op één creatieve hoop...

Al met al een vermoeiende, inspirerende en héél gezellige dag!Dank je wel meiden, het was weer super! :-)

4 opmerkingen:

 1. Jij ook bedankt Jeanet , kijk al weer uit naar ons volgende uitje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, je hebt in elk geval weer een gezellige dag gehad en waarschijnlijk veel moois voor ons gekocht.
  Vind je het niet moeilijk om je een voorstelling te maken hoe een garen er na het haken of breien uit ziet? Een kort of lang kleurverloop maakt al zo'n groot verschil.
  Voelen, tja... nou weet je gelijk waarom wij bij jou in de winkel werkelijk óveral aan zitten.
  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaak hangen er gebreide of gehaakte voorbeelden in een stand, dat maakt het wel wat makkelijker. En ook voor mij geldt: al zo doende leert men, na 20 jaar heb ik al zoveel fouten gemaakt dat ik er soms wat van geleerd heb :-)

   Verwijderen
 3. Leuk om te zien en te lezen :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...