Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 26 september 2018

Kleurrijk

Pieuuuuwww! Da's toch even plannen hoor - met 2 extra gasten en een uitgebreid taxi-rooster is de dag zó om. Afijn, de Poolse pubers met klasgenoten zijn afgezet bij de bowlingbaan en nu even tijd om te bloggen voor ik ze weer mag gaan halen.

Vorige week liet ik al een glimp zien van een nieuw draadje dat we geverfd hebben: een prachtige mix van 75% merinowol, 15% zijde en 10 % linnen. Dat is wel een heel comfortabele mix! Deze 3 vezels nemen verf alledrie nét wat anders op en dat geeft de kleur wat extra diepte. Bovendien geeft het linnen een soort stoere look.
In dit garen is geen polyamide toegevoegd dus misschien voor sokken die je intensief gebruikt wat minder geschikt. Maar natuurlijk wel voor kolletjes, sjaaltjes, mutsen, handschoenen en nog veel meer! (400 meter per streng van 100 gram - € 14,95)


Alle kleurtjes Trilogie vind je hier terug in de webshop. We hebben wel de smaak te pakken van deze combi, dus er volgen er beslist snel meer!


Ook verfden we weer de 100 % merino - extrafine. Oh, wat een zachtheid op een strengetje.
Ook deze strengen hebben 400 meter op 100 gram. Voor sjaals e.d. kun je prima breien op 3-4, haken misschien nog wel losser (€ 15,95).
Alle kleuren merino vind je hier terug in de webshop.Je kunt veel ideeën en patronen voor een streng handgeverfd garen terugvinden onder het label Handgeverfd, ook het leuke sjaaltje van Jellina dat ik gisteren liet zien is te maken van 1 streng!

Morgen en overmorgen gaan de strengen van het abonnement weer op de post!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...