Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 25 september 2018

Keyhole-scarf van Jellina

Tussen de bedrijven door probeer ik even te bloggen. We krijgen deze week 2 Poolse scholieren te logeren dus we moeten thuis wat inschuiven 😉 en de agenda loopt aardig vol zo. We houden wel van wat internationale contacten dus dat gaat wel goed komen.
Ondertussen gaat het werk natuurlijk gewoon door en blijkbaar heeft iedereen toch weer brei- en haakkriebels gekregen na die plens water in het weekend: het was lekker druk vandaag.


Tussendoor probeer ik ook nog foto's te nemen van allerlei projectjes en wolletjes die ik wil laten zien. Deze bijzondere rijgsjaal liet Jellina vorige week al zien op onze breiclub (versie van Sylvia) en op haar blog. Nu is ook het gratis patroon beschikbaar, je kunt het hier terugvinden.
Het is gehaakt van 1 bol Scheepjes Our Tribe (= sokkenwol dikte, 400 m/100 gram) - verkrijgbaar in de winkel. Wat een heerlijke sjaal nu we zweven tussen warm en koud. 's Morgens en 's avonds is een sjaaltje geen overbodige luxe en 's middags kan het weer even op de kapstok!

Foto

Door het patroontje kun je rijgen waar je wilt en het sjaaltje op verschillende manieren dragen.

Heb je een strengetje handgeverfd garen? Dan kun je dit patroontje er prima voor gebruiken (deze week gaan de abonnement-strengetjes weer op de post!).


We proberen nog een strengetje of 100 te verven voor de Knit&Knot - dat wordt aanpoten! 😀





Geen opmerkingen:

Een reactie posten