Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 28 september 2018

Baret

Na een weekje taxiën van hot naar her verlang ik langzamerhand wel een beetje naar een rustig weekend 😉. Toch is het ook erg leuk om 2 extra jonge mensen in huis te hebben uit een ander land. Ze vragen er lustig op los en onderzoeken de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende landen en culturen. Jongeren zitten tegenwoordig zoveel op internet dat - soms tot mijn verbazing - ze ontzettend veel gezamenlijke interesses hebben, van dezelfde muziek en films houden. En met een mondvol Engels is taal ook geen barrière meer. Vanmiddag gingen ze aan de slag om iets Pools en iets Nederlands te koken/bakken om dat vanavond op school gezamenlijk op te eten. De keuken zag er "interessant" uit en plannen blijkt voor alle pubers moeilijk. Natuurlijk waren ze bijna te laat en de afwas bleef achter.... 😁... voor mij!

Afijn, we hebben ons best weer gedaan en ik hoop maar dat ze een leuke tijd hebben gehad.

Het werk kwam natuurlijk een beetje in de knel maar gelukkig heb ik een mega-lijst opgeslagen van leuke dingen die ik nog wil laten zien. Zoals deze baret!


Patroon en foto: Roman Millefiori - Ravelry

Dit patroon kun je gratis vinden op Ravelry. Het patroon is Engels, maar het schema is overduidelijk. 
Je kunt dit patroon prima breien met wat restjes sokkenwol. 
Weet je dat je de typische baretvorm vooral krijgt door je breisel te blocken rondom een bord? Zonder dit blocken lijkt het nl. meer op een mutsje!


Weet je dat wij ook een leuk pakket voor een andere baret in de webshop hebben?


Baret Hulst

Je vindt de pakketjes hier terug in onze webshop. Uit een pakketje kun je de baret zelfs 2 x breien als je bij de 2e de hoofd- en bijkleur omdraait. 

In onze stenen winkel hebben we een flinke voorraad sokkenwol, het is onmogelijk om die allemaal in de webshop te plaatsen. Kom gerust eens langs en mailen voor andere kleuren mag uiteraard ook altijd!2 opmerkingen:

  1. Met een uni kleur plus een streng handgeverfde wol in rustige kleuren zal het zeker ook mooi staan 😃

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...