Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 14 september 2018

Diezig

Het is september en soms merk je dat, het is vochtiger en het wordt soms diezig buiten.
(ik komt er net achter dat dat geen gebruikelijk Nederlands is maar in Zeeland veel wordt gebruikt voor "nevelig").




Anja ontwierp Sjaal Diezig uit ajourpatroontjes van Zeeuws breiwerk (avonddoekjes en labedissen). Een heerlijk formaat sjaaltje dat je op een shirt draagt of om je schouders slaat als het wat afkoelt.
De vorm is als van een halve maan waardoor het heerlijk om de schouders valt.


Maar gewoon lekker wikkelen kan natuurlijk ook!

Je kunt dit patroon breien in vrijwel elk glad garen, de dikte en de naalden bepalen hoe groot hij wordt. Deze donkerrode (de donkerste kleur is de juiste) is gebreid van Rowan Fine Lace en is vederlicht. Maar ook linnen is een heerlijk garen hiervoor.





Ik maakte verschillende pakketjes voor de Webshop, in beide kwaliteiten.
En ik ben weer met de neus op de feiten gedrukt dat een webshop zoooveel beperkingen heeft want ik heb nog weet-ik-hoeveel-soorten-en-kleuren garens waarmee dit heerlijke ontwerp gebreid kan worden (ik ben met een dikke winterversie bezig, bijna klaar).  Inmiddels zijn de pakketjes wat aangepast, ze zijn nu gemaakt met Lamana Piura Arte - een 100% alpaca.
Als je een pakketje bij ons koopt of bestelt krijg je het patroon er gratis bij.
Wil je alleen het patroon? Dat kan hier.





2 opmerkingen:

  1. Prachtig ontwerp, een comfortsjaal voor iedereen draagbaar!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goedemorgen,
    een dikke 10 voor je blog hoor...het is gewoon gezellig om ff "langs te komen".
    diezig.......het woord wordt ook hier in friesland gebruikt...dizich!
    in noflikde dei tawinske....
    ineke

    BeantwoordenVerwijderen