Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 20 september 2018

Schaduw

Wat is het toch heerlijk om met kleurtjes te spelen. Ik geloof dat ik dat bijna het leukste vind van mijn werk: iemand op weg helpen met kleuren-combinaties. Lekker alle bollen uit de kast en op tafel en combineren maar !
Als je van kleur houdt is dit een héle leuke deken:


Deze bijzondere Granny-deken zit vol kleur, maar krijgt een extra dimensie door het zwarte randje waardoor de motieven diepte krijgen. Dit is een ontwerp van Annelies van Vicarno en Atty.
Je vindt de gratis Nederlandse beschrijving op beide blogs.


Ans testte dit dekentje en maakte een variant van Durable Cosy Fine. Dit dekentje ligt bij ons in de winkel.
Je kunt met dit leuke idee heel veel variaties maken. Uiteraard in materiaalkeuze (Stone Washed, Softfun, Catania, Cosy Fine - om er maar een paar te noemen) maar ook hoe je de blokjes neerlegt.
Symetrisch zoals hieronder? Of in trapjesverband, zoals de bovenste foto? Of helemaal willekeurig zoals hier helemaal onderaan? En als je niet van de felle kleuren bent dan kun je ook veel minder kleurtjes gebruiken. Kom je kleurtjes kiezen?

Je kunt ook een uitgebreide versie van dit patroon kopen, zie Vicarno .
En ben je meer van breien? Ik plaatste 3 jaar geleden deze post!

Afbeeldingsresultaat voor blij dat ik brei schaduw deken

Nu snel de boel klaar maken voor de breiclub vanavond - het belooft een gezellige boel te worden!6 opmerkingen:

 1. Prachtig, ga ik denk ik ook maken. Ik ben van de vierkantjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke deken met een mooi schaduweffect. Het geeft de granny square iets extra's. Het gebreide kussen is ook prachtig. Bedankt voor alle leuke ideeën en inspiratie die je steeds geeft.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Wat zo'n zwart randje al niet kan doen zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo kunstenares! ik begin net met haken dankzij het bekijken van jou mooie voorbeelden maar heb je ook patronen voor beginners? groetjes Korry

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...