Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 20 september 2018

Schaduw

Wat is het toch heerlijk om met kleurtjes te spelen. Ik geloof dat ik dat bijna het leukste vind van mijn werk: iemand op weg helpen met kleuren-combinaties. Lekker alle bollen uit de kast en op tafel en combineren maar !
Als je van kleur houdt is dit een héle leuke deken:


Deze bijzondere Granny-deken zit vol kleur, maar krijgt een extra dimensie door het zwarte randje waardoor de motieven diepte krijgen. Dit is een ontwerp van Annelies van Vicarno en Atty.
Je vindt de gratis Nederlandse beschrijving op beide blogs.


Ans testte dit dekentje en maakte een variant van Durable Cosy Fine. Dit dekentje ligt bij ons in de winkel.
Je kunt met dit leuke idee heel veel variaties maken. Uiteraard in materiaalkeuze (Stone Washed, Softfun, Catania, Cosy Fine - om er maar een paar te noemen) maar ook hoe je de blokjes neerlegt.
Symetrisch zoals hieronder? Of in trapjesverband, zoals de bovenste foto? Of helemaal willekeurig zoals hier helemaal onderaan? En als je niet van de felle kleuren bent dan kun je ook veel minder kleurtjes gebruiken. 



Kom je kleurtjes kiezen?

Je kunt ook een uitgebreide versie van dit patroon kopen, zie Vicarno .
En ben je meer van breien? Ik plaatste 3 jaar geleden deze post!

Afbeeldingsresultaat voor blij dat ik brei schaduw deken

Nu snel de boel klaar maken voor de breiclub vanavond - het belooft een gezellige boel te worden!



6 opmerkingen:

  1. Prachtig, ga ik denk ik ook maken. Ik ben van de vierkantjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke deken met een mooi schaduweffect. Het geeft de granny square iets extra's. Het gebreide kussen is ook prachtig. Bedankt voor alle leuke ideeën en inspiratie die je steeds geeft.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig. Wat zo'n zwart randje al niet kan doen zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo kunstenares! ik begin net met haken dankzij het bekijken van jou mooie voorbeelden maar heb je ook patronen voor beginners? groetjes Korry

    BeantwoordenVerwijderen