Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 29 augustus 2018

Happy Little Tree

De regen valt hier met bakken uit de lucht. Ik heb net een heleboel Tante Zoet pakketten naar de post gebracht en hoewel het niet ver lopen is ben ik toch aardig nat. O ja, zo voelt dat 😉.
Ik geniet ervan - lekker dat gekletter van die druppels op de straat. Het ruikt een heel klein beetje herfstig en met een gerust hart kan ik bloggen over dekentjes en andere warme dingen. Ik verheug me op de herfst omdat ik zoveel leuks wil maken en laten zien, het wordt weer tijd voor binnen.

Weet je nog van die kleurrijke mini-bolletjes Stone Washed? Ik blijf het zo'n mooie doos vinden... ik stuurde eens een doos naar Japan (!) en daar werden de bolletjes eerst een poosje in een schaal gelegd - puur genieten van de kleurtjes. Pas daarna werd er besloten of en wat er van gemaakt zou worden.


Dit is wellicht een goed idee!


Dit leive, kleurrijke dekentje werd gemaakt van 1 doos (de normale dikte, niet de XL) en kreeg de naam Happy Little Tree-Blanket. Het is een ontwerp van Cypress Textiles.

Het originele patroon vind je hier, de Nederlandse vertaling vind je hier. Je vind dan telkens links naar delen van het patroon waarbij je uitgebreide beschrijvingen met foto's terugvindt.
Het dekentje is ca. 80 x 80 cm


Natuurlijk zijn de pakketten nog te bestellen via de webshop.

3 opmerkingen:

  1. Ik vind de deken die op de eerste foto onder de doos ligt heel mooi, is daar ook een patroon van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. https://blij-dat-ik-brei.blogspot.com/2014/11/warm-kleurig-dekentje.html

      Verwijderen
  2. De doos met bolletjes is bijna te mooi om te gebruiken. Leuk idee om er een schaal mee te vullen en ze zo nog een poosje te bewonderen. Bedankt voor het idee voor het bloemenkleed. Echt een vrolijk kleed.

    Gelukkig is het weer droog nu ik jouw berichtje lees. Regen was welkom, maar een beetje nazomeren is ook niet mis.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen