Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 13 augustus 2018

Korte Kousen Nella

Hier lopen de (school-)vakanties al een beetje op zijn eind. De scholen beginnen over een week weer en ook hier begint het "normale" leven weer een beetje. Overigens was daar vanmiddag in Middelburg nog niets van te merken - goeiegrutten - wat een mensen in de stad!

Ik ben best blij dat het hete zomerweer is veranderd in de Hollandse zomer, met af en toe een bui, schitterende wolkenluchten en een temperatuur waarbij ik weer iets kan produceren. En dat is hard nodig ook.... winterwolletjes krijgen een plekje in de winkel en we denken weer aan sokken!
En wát voor sokken....


Geïnspireerd door de prachtige patroontjes van de Walcherse doekjes maakte Ans deze ontzettend leuke sokken. Ze kregen het kantpatroontje van het blok Nella dat straks in het Beddengoed van Tante Zoet komt. Alle 30 blokken in de deken krijgen een naam, zoveel mogelijk (voor zover we het konden achterhalen) van de draagster of maakster van het doekje.


En deze breipatroontjes lenen zich dus voor nog veel meer prachtige breisels. Anja en Stefanie borrelen van de plannen voor toepassingen van deze prachtige breisels. Deze winter zal ik jullie daarvan natuurlijk regelmatig op de hoogte houden.
De korte kousen Nella (het woord sok kwam pas veel later in zwang) hebben een versterkte hiel. De kousjes kunnen langer of korter (sneakers) worden gebreid.



Ans nam voor haar sokken een handgeverfd draadje uit onze winkel met een bijzonder effect. De streng is vrijwel wil met een klein stukje intensieve kleur. Van streng via bol naar sok ziet dat er zo uit:




Het patroon van korte kousen Nella krijg je cadeau als je een streng handgeverfd garen bij ons koopt of bestelt via de Webshop. Vermeld dan bij de opmerkingen "Kousen Nella". De webshop is weer gevuld met mooie nieuwe strengen, van sommige strengen is maar 1 exemplaar verkrijgbaar - unieker krijg je je sokken niet!
Deze sokken kun je ook bewonderen in onze winkel.










4 opmerkingen:

  1. Oh wat erg ik zie dat ik je verjaardag heb gemist, alsnog gefeliciteerd. Ik heb al een paar keer gekeken of het Wanna pakket al te koop is. Ik wil het graag in wol, en ook graag de kousen bestellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige sokken en nog mooiere wol, je maakt het ons wel moeilijk hoor Jeanet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie sokken, ik denk dat ik toch eens moet gaan breien.

    BeantwoordenVerwijderen