Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 16 augustus 2018

Wanne

Vorige week waren Stefanie en ik in Westkapelle om daar onze BOM te promoten. 
Naast de prachtige deken konden ook de gebreide en gehaakte avonddoekjes op veel belangstelling rekenen. Zowel de originele als de hippe hedendaagse versies zijn erg populair.Dit is bijvoorbeeld Doek Wanne. Een heerlijke, brede, gehaakte omslagdoek waar je helemaal in kan verdwijnen. De vorm is ontzettend comfortabel, halfrond en een niet zo diepe punt. Dus geen dikke prop in je nek en ook geen grote flap van achteren waar je geen raad mee weet. Ze konden héle mooie dingen maken vroeger 😉. 
Het opnieuw schrijven van patronen van oude doekjes is overigens nog een dingetje! Op het blog van Tante Zoet lees je daar meer over. De dames freubelden er soms lustig op los. Het is dan ook een monnikenwerk om een goed patroon te maken, te testen, te moderniseren. Met alleen uitvergroten ben je er niet: je kunt dan wel met z'n zevenen in een doek 😁.

Gelukkig hebben we Anja en Ans die daar uren in steken (petje af!!). En zo is nu patroon van doek Wanne echt helemaal klaar. En ik maakte mooie pakketjes voor de winkel en de webshop, van verschillende materialen. De afgebeelde sjaal is van Borgo de Pazzi Amore (Jeans kan ook!).


Je kunt de pakketjes hier terugvinden. In de winkel hebben we uiteraard nóg meer mogelijkheden!
Op dit moment vliegen de pakketjes Wanne de winkeldeur uit. Het aantal pakketjes is in de webshop niet bij te houden dus er kan een kleurtje even op zijn. Wil je zéker zijn van je kleur en een hele snelle levering, bel of mail dan even. Vindt je het niet erg om even (ca 1-2 weken) te wachten tot alle kleurtjes weer geleverd zijn, dan kun je gerust bestellen. Het uitgebreide patroon (e-book) krijg je bij ons gratis bij aanschaf van een pakketje.

De doekjes (en de patronen in de deken) kregen een naam van de draagster of maakster (voor zover we dit kunnen achterhalen). Wanne komt van het officiëlere Johanna. Zelden werd je vroeger met je doopnaam aangesproken, Wanne was de door-de-weekse-naam. Bedenk erbij dat ook vaak achternamen hetzelfde waren, een bijnaam had je zo te pakken!
(Ik heet Janneke Johanna naar mijn 2 opoes. Eigenlijk zijn het dezelfde namen en omdat er al zoveel Janneke's in de familie waren, werd ik Jeanet genoemd. De Wanne van de jaren '60 zeg maar 😂 - let maar eens op, alle Jea(n)nettes die je tegenkomt zijn tussen de 45 en de 60 jaar....!)

Wil je het patroontje Doek Wanne los bestellen? Dat kan hier.


En heb je je pakket voor de BOM al besteld? Over een aantal weken beginnen we met deze unieke deken. Natuurlijk hou ik je via dit blog op de hoogte van alle ontwikkelingen! Want er zijn nog héle, héle mooie dingen in aantocht.........
4 opmerkingen:

 1. Klopt, Jeanet, ik ben er een van '72. Zesenveertig dus. Maar dan niet uit Zeeland. En bedankt voor al je leuke blogposts! Groet, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je de omslagdoek prachtig op de foto gezet. Het is goed te zien hoe speciaal en mooi de omslagdoek is. Het uitwerken en testen van patroon is echt veel werk. Veel breisters en haaksters hebben daar geen idee van.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer al een prachtige omslagdoek. Vroeger was het vernoemen van de kinderen heel normaal. Tegenwoordig, net als bij onze kinderen, zit dat vaak alleen in de andere doopnamen. Ik ken inderdaad ook alleen maar oudere Jeanetten, grappig. Nooit bij stil gestaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...