Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 18 augustus 2018

Handgeverfd

Deze week heb ik echt gemerkt dat iedereen weer een beetje uit de vakantie- en warmtemodus komt. De temperatuur is gedaald, we durven weer te bewegen en het woord wol uit te spreken. Het was druk in de in de winkel en webshop. De handgeverfde wolletjes vlogen de deur uit (toch weer sokken-weer?) en ik heb zojuist de webshop weer wat opgeschoond (maar er zijn nog hele mooi over hoor, kijk maar hier). Binnenkort gaan we weer aan de slag! Ik zat wat achteruit te scrollen op mijn blog en zag dat we al 5 jaar volop garens verven, de eerste blogpost hierover was van september 2013. Tjonge, hoeveel strengen hebben al een kleurtje gekregen, allemaal uniek en nooit meer dezelfde.

Maandag gaan we eerst aan de slag met de glittertjes - die zijn echt bijna op. Onder het label Handgeverfd vind je tientallen ideetjes met dit garen, kleurrijke sokken kunnen er natuurlijk ook altijd van gebreid worden.


Dit ideetje staat er nog niet tussen (ik kreeg deze tip van Klara), het is de Sockhead Cowl van Kelly McClure, je vind het gratis patroon via Ravelry. Het is een eenvoudig patroon maar dan komt de handgeverfde wol het beste uit. En het gaat óóit weer koud worden, dan komt zo'n kolletje heerlijk van pas. (Ik hoop uiteraard op nachtvorst in September! 😉)


En dan zo'n heerlijke muts erbij! Die vind je hier. Beiden zijn gemaakt van 1 streng handgeverfd garen (400 m/100 gram). 

Ziezo, nu nog een cake bakken en dan ga ik ook weer even in de relax-modus! Fijn weekend, allemaal.1 opmerking:

  1. Wat een mooi en col. Ik moet er eerlijk gezegd nog niet aan denken hoor dat het weer koud gaat worden. Maar als het dan toch zover is dan wel met leuke en mooie vesten en zo. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...