Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 8 augustus 2018

Uutgewaoid!

Met een comfortabele temperatuur van 20 graden en een roezeboezig hoofd van alle wind zit ik nog wat na te genieten van vandaag.
Vanmorgen reden Stefanie en ik naar het Polderhuis in Westkapelle. Het was héérlijk donker, somber en winderig 😊, genieten! De bedoeling was om onder aan de zeedijk een plekje te vinden met onze spulletjes, èvendoekjes, deken, pakketjes en spinnewielen. Nu waait het op het westelijkste puntje van Walcheren altijd net even wat meer dan bij ons maar dit werd toch wel erg gortig! We trokken talloze sprintjes achter onze èvendoekjes en kwamen handen en benen te kort om alles te redden. Gelukkig werd er snel een plekje voor ons vrijgemaakt in het Polderhuis.
Gelukkig konden we binnen ook op veel belangstelling rekenen en het was ook wel uniek om de authentieke doekjes weer bij het Beddengoed van Tante Zoet te kunnen laten zien. Heel veel ontzettend lieve, leuke reacties kregen we deze dag, niet in het minst ook van een aantal naamgenoot-Zoetjes uit Westkapelle. Ook veel breisters vonden het leuk dat verschillende patronen namen hadden gekregen van de draagsters of breisters (voor zover we dat konden achterhalen), want velen hadden een opoe Levina, Wanne of Pieternella of zijn er naar vernoemd. Daarnaast is het absoluut uniek dat deze patronen worden vastgelegd!


Buiten brak al snel de zon door, de wind werd niet minder - maar dat zal velen worst zijn geweest. Wat heerlijk was deze afkoeling! Ik durfde weer volop over breien, wol en dekens te praten.


Er was van alles te doen in Westkapelle, zoals vaak heb ik er niet zo veel van gezien maar dat mag de pret niet drukken. In de weinige minder drukke momenten ging Stefanie nog op zoek naar nog wat nieuwe vondsten tussen de èvendoekjes die te koop werden aangeboden.En er was soms zelfs even tijd om te spinnen!De hele dag hebben we de deken en de doekjes gepromoot en onder de aandacht gebracht - en heel wat nieuwe mensen enthousiast gemaakt. Ontzettend leuk vond ik het ook dat bloglezers (van mij en Tante Zoet) ons echt kwamen opzoeken om de doekjes en deken te bewonderen om patroontjes en pakketjes te bestellen.


En dan kom je ook nog zo'n doekje tegen: Páreltje!
(deze mevrouw droeg een origineel doekje op een hip shirt, zo leuk!)

Aan het eind van de middag laadden we alles weer in en konden we het niet laten om even òm te rijden over de zeedijk, langs de vuurtoren en de zee en even uut te waoien. Langs allerlei B-weggetjes reden we op huis aan. We waren het er over eens: wat een heerlijke plek om te wonen en wat houden we van het Walcherse land!

Afbeeldingsresultaat voor zeedijk westkapelle

Nu de dozen weer snel leegmaken, morgen weer een nieuwe dag. Heb je deze dag gemist? Geen nood! In de winkel ligt de deken en een aantal doekjes. Je kunt je kleur en materiaal kiezen en je inschrijven voor de BOM (brei ook mee) die in september begint.


3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blog van jullie belevenissen Jeanet. Had er graag een kijkje genomen, maar is echt ver bij ons vandaan.
  Gaan jullie nog een keer op tournee ? Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat zit er voorlopig niet in. Maar in oktober is het weer Knit en Knot in Tilburg...

   Verwijderen
 2. Prachtig is dat deken,ik ga deze maken ,samen met enkele dames uit de buurt hier.Super !!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...