Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************vrijdag 24 augustus 2018

Olivia

In de 20 jaar dat we onze winkel draaiende houden is er veel veranderd. De grootste verandering bracht internet. Had je heel vroeger de Ariadne, een handige buurvrouw-met-patronen en wolmerken die hun eigen bladen uitgaven - sinds enkele jaren heeft het internet een heel eigen draai gegeven aan het invullen van een hobby. Blogs, Facebook, YouTube, Pinterest, Instagram - het is nog nooit zo makkelijk geweest om iets op te zoeken en terug te vinden (maar soms raken we ook een beetje de weg kwijt in het doolhof van ideeën en patronen).
Niet elk patroon is even origineel, soms rechtstreeks gekopieerd (helaas), maar er zitten echt veel pareltjes tussen. Gelukkig lang niet altijd ingewikkeld (mooi is niet altijd moeilijk), maar origineel in idee en kleurgebruik - en soms denk ik: waarom heb ik dat zelf niet bedacht 😉.

Iemand voor wie ik echt bewondering heb is Jellina, die al zoveel mooie ideeën de wereld in heeft geslingerd! Bij tijd en wijle duikt een eerder patroon van haar weer op via Pinterest of een Facebookgroep, zoals deze prachtige kol Olivia:

Foto's en patronen: Jellina

Deze week gaat deze kol weer ergens "rond" en ik krijg weer een aantal bestellingen voor Unicat in deze kleur Denim Sanddorn, gelukkig is deze nog steeds leverbaar. (maar op dit moment dus even op, levertijd ca 3 weken). Binnenkort komen er weer herfsttinten in de webshop!

Weet je dat Jellina ook een prachtig patroon heeft geschreven voor een driehoekssjaal in deze steek?

Olivia driehoek sjaal

Het patroon voor deze prachtige omslagdoek vind je hier. De mogelijkheden met een verloopbol en een effen draadje zijn eindeloos!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...