Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 24 augustus 2018

Olivia

In de 20 jaar dat we onze winkel draaiende houden is er veel veranderd. De grootste verandering bracht internet. Had je heel vroeger de Ariadne, een handige buurvrouw-met-patronen en wolmerken die hun eigen bladen uitgaven - sinds enkele jaren heeft het internet een heel eigen draai gegeven aan het invullen van een hobby. Blogs, Facebook, YouTube, Pinterest, Instagram - het is nog nooit zo makkelijk geweest om iets op te zoeken en terug te vinden (maar soms raken we ook een beetje de weg kwijt in het doolhof van ideeën en patronen).
Niet elk patroon is even origineel, soms rechtstreeks gekopieerd (helaas), maar er zitten echt veel pareltjes tussen. Gelukkig lang niet altijd ingewikkeld (mooi is niet altijd moeilijk), maar origineel in idee en kleurgebruik - en soms denk ik: waarom heb ik dat zelf niet bedacht 😉.

Iemand voor wie ik echt bewondering heb is Jellina, die al zoveel mooie ideeën de wereld in heeft geslingerd! Bij tijd en wijle duikt een eerder patroon van haar weer op via Pinterest of een Facebookgroep, zoals deze prachtige kol Olivia:

Foto's en patronen: Jellina

Deze week gaat deze kol weer ergens "rond" en ik krijg weer een aantal bestellingen voor Unicat in deze kleur Denim Sanddorn, gelukkig is deze nog steeds leverbaar. (maar op dit moment dus even op, levertijd ca 3 weken). Binnenkort komen er weer herfsttinten in de webshop!

Weet je dat Jellina ook een prachtig patroon heeft geschreven voor een driehoekssjaal in deze steek?

Olivia driehoek sjaal

Het patroon voor deze prachtige omslagdoek vind je hier. De mogelijkheden met een verloopbol en een effen draadje zijn eindeloos!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten