Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 22 april 2017

Vroeg op

Het was weer vroeg op vanmorgen. Geen half 6 - zoals doordeweeks - maar een uurtje later. Meestal sta ik met een van de kinderen op als ze vroeg naar school moeten of gaan werken. Ja, ik weet het - zouden ze best alleen (moeten) kunnen, maar het is gezelliger met z'n tweeën, toch? Kan ik mijn dag goed benutten....... met het restant van de administratie bijvoorbeeld.


Uch, het wil mijn hobby maar niet worden. Ze zeggen dat het moet, dus sleep ik me er doorheen. Maandag moet het echt klaar zijn, even doorbijten nog.
Om 9 uur de winkel weer in, gauw nog wat bolletjes en strengetjes rechtleggen. De mei-vakantie is begonnen, ons eiland zit weer aardig vol met toeristen en vaak komen trouwe blog-lezers even langs!


Ik dook voor jullie nog even in mijn archief. Met bijna 2.500 berichtjes is het toch een aardige schatkist geworden van leuke ideeën. Onder aan mijn blog vinden jullie trefwoorden/labels terug zodat je bepaalde onderwerpen sneller terug kunt vinden. Zo vind je onder Visserstrui alle berichtjes terug die over dit onderwerp gaan en sla je de babymutsjes, tassen, poppetjes e.d. over. Of je zoekt onder baby-dekentje en je komt bij 47 blogposts over verschillende baby-dekentjes.

Deze sjaal vind je ook in mijn archiefje terug en mag wel weer eens in de spotlights staan!


Deze zijwaartse romantische sjaal van Sascha is zo'n leuk ontwerp. Niet te breed, prachtig kant en te maken van veel verschillende garens. Wij maakten 'm eerder van Stone Washed maar ik zou 'm ook graag eens uitproberen in Lace van Borgo de' Pazzi (o, wie heeft er een zak tijd voor mij...)Je hebt voor een sjaal maar 1 streng nodig en je krijgt een prachtig kant-effect. Dit kantgaren is van 100% merino en er zit 750 meter op een streng. Durf dit dunne garen best op een grotere haaktnaald te haken. Niet vergeten te blocken als je klaar bent en je hebt een prachtig resultaat!

Je kunt een streng merino en het patroon van Sascha bestellen voor € 21,45 (verzendkosten slechts 3 euro) door te mailen. Bellen mag natuurlijk ook!


Het voorbeeld op de foto is gemaakt van sokkenwol. Je hebt dan 2 bollen nodig voor een royalere sjaal. Het losse patroon is te koop via Ravelry.
Het patroon is in het Nederlands en Engels verkrijgbaar. Zowel een beschrijving als een schema vind je terug op het patroon, bovendien is het eenvoudig aan te passen aan je wensen qua lengte.

Zo, en nu een bakje koffe voor de drukte losbreekt. Fijne zaterdag!
2 opmerkingen:

 1. Wow, dat is inderdaad al een hele schatkist die je verzameld hebt met bloggen!
  Ik ga dadelijk nog eens wat rondkijken voor inspiratie :-)
  En dat vroeg opstaan, dat herken ik, dat doe ik ook vaak. Zo lijkt het of je al veel gedaan hebt, nog voor de dag écht begint.
  Als ik ooit nog eens een uitstap naar Nederland doe, ga ik zeker jouw winkel ook eens komen bezoeken!
  Groetjes en fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent heel goed bezig en je hebt een schat aan blogjes en tips. Dank je hiervoor. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...