Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 11 april 2017

Ratjetoe

O, dat Ravelry toch........ 😊!
Te gevaarlijk! Te veel, te mooi, te leuk, te veel inspiratie.....

Wat te denken van deze?


Het lijkt een ratjetoe, maar wel een georganiseerde. Hoewel het lukraak lijkt gebreid met van alles en nog wat zit er beslist harmonie in en is er over nagedacht (maar niet zo lang 😁).

Deze prachtige lapjessjaal is gebaseerd op dit patroon op Ravelry of hier. Of patroon...... zo wil de ontwerpster het niet eens noemen. Het is een idee, aanwijzing, suggestie, inspiratie. En aan te passen aan je wensen.

Scarfy Thing Hedgehog Fibres

Het is zeer aante raden om even verder te snuffelen op Ravelry naar de andere sjaals naar dit idee. Nog steeds géén account op Ravelry? Ooooh! Gauw doen! Maak een gebruikersnaam en wachtwoord en je krijgt toegang tot zoveel ideeen. 

In de beschrijving vind je een paar handige tips en links, het is de moeite waard om die eens te bekijken. Of deze link over het Log Cabin breien. Als je dit onder de knie hebt, kun je los met deze sjaal! Prachtig met handgeverf (sokken-)garen en restjes. 


3 opmerkingen:

 1. Zoveel ideeën, zo weinig tijd. En die logcabin is wel heel erg leuk voor een kussen. Ik ben de tumbling blocks van Jellina aan het haken voor een kussen. Daar past de logcabin prachtig bij. Gebreide en gehaakte quiltpatroontjes.
  Enne: wie heeft Ravelry nodig? Jouw blog geeft al genoeg inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben begonnen met deze sjaal. Het modular breien is iets wat ik nog nooit gedaan heb. Geweldige sjaal voor het opruimen van al mijn restjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeeeetje die is mooi !!!!! hup !!!! op de lijst !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...