Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 15 april 2017

Streepjes

Ik hou erg van eenvoudige, kleurige ontwerpen (het zal je niet zijn ontgaan). De ritmische bewegingen van breien en haken geven rust en soms is het best fijn als er even niet geteld hoeft te worden! Dit is dus een deken naar mijn hart:

What a fantastic stash-buster project. I'm starting today (7/25/14):

Deze deken zit vol met kleurige streepjes en is in banen gebreid. Dus geen gedoe met rondbreinaalden (als je dat niet wilt, maar het kán uiteraard wel), geen grote lap op je schoot, en geen visjes :-)
Deze prachtige deken werd gebreid door Kirsten van het blog Cosy Things waar ze een summiere beschrijving geeft. Hoewel het er allemaal heel "toevallig" uitziet is er toch wel over de kleuren nagedacht (zo zie je nergens 2 dezelfde kleuren naast elkaar).

DSCF2065a
Foto's en idee: Cozy Things
Door de banen in verschillende breedtes te breien krijg je een prachtig resultaat. Alles streepjes zijn wel even hoog wat dan weer eenheid en rust creëert. 
Ik zou je natuurlijk kunnen vertellen dat je in je restjesmand kan duiken voor deze deken maar gezien het formaat is dat misschien niet helemaal realistisch 😉. Het mooiste resultaat krijg je door garen met dezelfde stekenverhouding te gebruiken. 
Enne, een kussentje kan natuurlijk ook!

Garentip: Schachenmayr 120 (100% merino), Miami/Softfun (60% katoen/40% acryl) - beide kwaliteiten hebben we in heel veel kleurtjes.

Ik hou het bijna voor gezien in de winkel, het is mooi geweest. Straks nog even wat boodschappen (er zijn - naast Pasen - nog wat verjaardagen te vieren), kokkerellen en puinruimen. 
En dan ook wat tijd voor bezinning!

Ik wens jullie Goede Paasdagen!


7 opmerkingen:

 1. Fijne Paasdagen gewenst, Jeanet!🐇🐣🐰🐔

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeanet, fijne paasdagen en voor degene die een nieuw levensjaar gaan vieren 🎂 gefeliciteerd maak er maar een mooi feestje van met jullie dierbare!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whaa superleuk patroon. Fijne paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie deken...en wordt deze nu in banen gebreid en dan aan elkaar gezet of in een keer?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...