Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 5 april 2017

Vorstelijk

Nog een paar weekjes en dan wordt de Koning 50. Raar hoor, dat iemand van mijn bouwjaar (1967) 50 wordt. Kan me niet voorstellen dat ik ook al bijna zo oud ben. Ik heb nog steeds het idee dat ik nog maar net van school kom en nog niet weet wat ik wil worden als ik groot ben.....
Afijn, dat was bij de Koning uiteraard geen probleem 😁.

En gelukkig geeft de Koning weer een feestje op zijn verjaardag, bijna iedereen heeft vrij (zelfs ik). Daar geniet ik echt van. Het is een van de weinige écht vrije dagen voor mij.
De tijd van versierde fietsen (en uitgelopen crepe-papier), kinderspelen, optochten en ander feestgedruis is voorbij, althans voor mij en de kinderen. Ik kan wel genieten van het kijken naar de jongere generatie, hier is het altijd echt Feest in Arnemuiden.


Het patroontje van dit vorstelijke kroontje vond ik hier en op Ravelry. Het patroon is Engels, maar goed te doen (goed kijken!). Je maakt het extra feestelijk met een draadje borduurzijde en met kraaltjes.
Het kroontje blijft mooi door het te stijven met bijv. Modpodge of Paverpol. Om de juist vorm te krijgen kun je bijv. een ballonnetje opblazen.

 
Foto´s en patroon: KnitterNutter

Alvast van harte, Majesteit!


Hier vind je alle ideeen met kroontjes terug.


2 opmerkingen:

  1. O, wat een mooie kroon. Had je goed gestaan als je uitgeloot zou zijn om aan te schuiven bij het diner dat de koning binnenkort organiseert voor jubilarissen. Je was dan zeker opgevallen. Ik zie voor me dat je dan over je winkel vertelt en als verrassing bolletjes wol aan Maxima overhandigd. Zij schijnt ook dol te zijn op haken, heb ik me laten vertellen!
    Groet Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een jaargenoot van onze koning. Ben je niet uitgenodigd om aan te schuiven voor het diner? Of wacht je nog op die uitnodiging? Leuke kroon voor koningsdag. Hij is in het oranje vast ook mooi.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...