Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 25 april 2017

Rood-wit-blauw

Elk jaar neem ik me voor om iets te haken of breien voor Koningsdag. En - hoe voorspelbaar - ik ben elk jaar te laat :-)
Maar nu heb ik iets praktisch bedacht, uitgevoerd in rood-wit-blauw én in een katoentje waar ik nog geen voorbeeldje van heb liggen. Hoho - 3 vliegen in 1 klap 😁!!


Deze Koninklijke Pannenlappen zijn simpel te haken. Zelfs Koningin Máxima zou het kunnen leren (zou ze kunnen haken?). Ik haakte met rode Catania Mouliné 2 lapjes in stokjes (33 stokjes breed, 17 toeren hoog gehaakt op nld 3 werd bij mij ca 18 x 18 cm. De 2 rode lapjes haakte ik tegen elkaar aan (dubbel zijn ze lekker dik en beter geschikt als pannenlap). Ik deed dat met hetzelfde draadje als ik de pannenlappen haakte.


Ik vind het nl best een klus om de zijkanten van een stokjes-lapje netjes aan elkaar te haken met vasten maar als je dezelfde gemeleerde kleur gebruikt ziet het er prima uit! Daana nog een effen wit en blauw randje van vasten voor een vaderlands tintje. Een lusje haakte ik er gelijk aan vast (een aantal lossen, vasthaken met een halve vasten en de lus omhaken met vasten.

De volgende haakte ik met blauwe Catania mouliné en gaf deze weer een randje wit en het restje rood dat ik nog over hand van de eerste pannenlap.


Ik heb eerst nog geprobeerd om een leuk steekje te haken (wafelsteek o.i.d.) maar door het mouliné effect vielen patroontjes helemaal weg en besloot ik het gewoon simpel in stokjes te houden. Voor 2 dubbele pannenlappen gebruikte ik dus 2 x 1 bolletje Catania Mouline in de kleuren 115 en 164 en een restje wil. Catania mouliné is maar tijdelijk leverbaar! De bolletjes zijn prima te combineren met effen Catania. 50 gram/125 meter/ € 3,60 per bol.

Wees eerlijk, ze zouden niet misstaan in een Koninklijke Keuken!
Misschien nog een oranje strikje....?

Het is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren.


Afbeeldingsresultaat voor catania mouline
5 opmerkingen:

 1. Jij hebt toch Jacobus al in koninklijke outfit! Dat blijf ik zo'n leukerd vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, maar zijn broekje is al zooooo verschoten - da's niet koninklijk meer...

   Verwijderen
 2. Wat een leuk garen en ook een hele goede tip om ze eerst met hetzelfde garen aan elkaar te haken! Dat heb je mooi gedaan!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker leuk garen. Van die blauwe kun je hele leuke dingen haken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel erg leuk!! Het garen vind ik ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...