Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 20 april 2017

Brei- en Haakfestival

Staat-ie al in je agenda? Vast wel! Want het komt steeds dichterbij, ons 2e Brei- en Haakfestival dat op zaterdag 3 juni plaatsvindt op de Markt in Arnemuiden, prompt voor onze winkel.
Als je vorig jaar geweest bent, dan weet je dat je dit niet mag missen!
En ben je niet geweest? Dan kun je hier nog eens nalezen hoe ontzettend leuk het was (en dat je het eigenlijk niet missen mag...).


Ik ben ondertussen al weer druk bezig met de voorbereidingen voor deze dag. De tenten zijn besteld en gereserveerd (toch maar wat meer dan vorig jaar..), een goodie-bag is weer in voorbereiding, plannen worden gesmeed, bloggers en ontwerpers uitgenodigd (en ze komen...!), en er moeten nog heel veel handwerk-ideeën worden uitgewerkt voor 4 juni (o, en ik heb al zulke leuke dingen in mijn hoofd én in bestelling!).

Ik zal een tipje van de sluiter oplichten maar dit is echt nog maar een tipje he?! 😉

Wieke van Keulen is weer bij ons en ze neemt uiteraard de Latvian Sampler mee. Deze Knit Along kun je terugvinden op de website van Wieke. Een heel leuk project om het Fair Isle breien te oefenen. Wieke wil al je vragen beantwoorden en uiteraard kun je altijd meedoen!


Een ander project van Wieke is het Tunisch Avontuur. Deze Crochet Along leer je ontzettend veel nieuwe Tunische steken, veel meer dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Wieke neemt haar Tunische Deken mee en kan je alles vertellen over dit project.

illustratie_tunisian-adventure_wieke-cmyk-306

Nog een leuk weetje: Een van mijn eerste open Handwerkmiddagen organiseerde ik in 2013! Wieke was de eerste ontwerpster die in onze winkel wilde komen en het idee van samen-handwerken-en-inspiratie-opdoen hartelijk omarmde. Wieke komt samen met Heidy, die de Facebook-pagina van het Tunisch Avontuur beheert.

Een andere vaste gast in onze winkel is Annelies Baes van de website Vicarno.com Ook Annelies ken ik al lang en ik heb haar prachtige haak-ontwerpen heel erg weten te waarderen. De veelzijdige en unieke patronen zijn in onze winkel te koop en Annelies neemt een paar mooie dingen mee. Daarnaast gaat ze voor het Brei- en Haakfestival iets nieuws ontwerpen - spannend!


Annelies maakte al heel veel mooie shawls met Unicat, uiteraard zijn de patronen ook weer te koop en we zorgen dat er een flinke hoeveelheid Unicat is op deze dag! Heerlijk snuffelen in de nieuwe kleurtjes....


Heel blij zijn we ook dat Jolanda en Naomi er weer bij zijn. Misschien haak je ook wel mee met de Double Trouble of heb je een van de vorige CALs op de haakpen? Je kunt gerust stellen dat deze dekens de populairste mee-haak-projecten van de afgelopen jaren zijn.

Double Trouble CAL 2017 Merino Yarn Kit - Yarnplaza.com

Jolanda en Naomi nemen de dekens weer mee en je kunt zeker aanschuiven om samen te haken of vragen te stellen.....


En is dat alles? Welnee!! Er staat nog veel meer op het programma! Maar daar blog ik een volgende keer lekker over 😊.

Brei- en Haakfestival Arnemuiden
Zaterdag 3 juni 2017
11.00 - 16.00 uur
Markt in Arnemuiden
Toegang: Gratis!
Iedereen van Harte Welkom8 opmerkingen:

 1. Het wordt vast weer een daverend gezellig festijn Jeanet, ik verheug me er al weer op met vriendin!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SUPER GAAF!! Ik heb de datum al maanden in mijn agenda en in die van mijn bijbaan staan. Ik heb een baantje op zaterdag dus ik moet ervoor vrij vragen, maar dat heb ik al heel lang geleden gedaan. Arnemuiden is zeker 3 uur rijden voor ons dus zoiets als een brei en haakfestival is super gaaf om mee te maken. Mijn moeder is het met mij eens en mijn vader die vermaakt zich wel. Misschien dat mijn broertje ook mee gaat, maar die wil dan vissen haha. Ik ben echt zo benieuwd. Ik heb er nu al super veel zin in.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk er ook al naar uit,misschien komen we wel met de camper, manlief vermaakt zich wel in Arnemuiden, we weten dat de omgeving prachtig is..

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk er ook al naar uit,misschien komen we wel met de camper, manlief vermaakt zich wel in Arnemuiden, we weten dat de omgeving prachtig is..

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er nu al super gezellig uit, wordt vast een heel leuk evenement.
  Zie ook je eerste advertenties op je blog, ze vallen op maar zijn niet storend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk!! Staat genoteerd. Gezellig samen met mijn zus een dagje Arnemuiden. Kan niet wachten, nu al zin in 😊😊

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk ik hoop dat ik deze keer tijd heb. Ik wil al zo lang een keer bij je langskomen.
  Succes met regelen.
  Grtz,
  Chris

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...