Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 12 april 2017

Tobben

Wat kan een mens toch tobben. Ik wel, in elk geval. Ik tob, ik tob, ik tob.
Ondanks mijn optimistische aard weet ik het soms niet meer. Ik twijfel, ik aarzel, ik pieker, ik tob. Veel.
Over kinderen die ik zoveel teleurstellingen wil besparen en die ik een portie onbezorgd geluk zou willen leveren. Over óf en hoe ik het anders had moeten doen. Over de winkel en ons inkomen. Welke kant moeten we op, houden we dit vol, had ik het anders moeten doen. Over hóe dan en wát dan.
Je begrijpt het, ik ben wat in mineur. Een beetje veel. ik ga maar eens wat bolletjes rechtleggen in de hoop dat vanmiddag de winkel stampende vol staat, mijn mailbox uitpuilt van bestellingen, de mensen in de rij staan voor Ali's naaiwerk en de kinderen vrolijk en vol goede moed en met klinkende cijfers en vette complimenten (als beloning op hun harde werken) thuiskomen. Hoop doet leven, toch?


Voor de kille lentedagen breide ik deze Baktus-sjaal. Vrolijk (kan ik gebruiken) in turkoois en appelgroen. Het breien is eenvoudig en het patroon is toepasbaar op elk soort garen.
Ik nam 4 bolletjes Adriafil (à € 4,25) en breide volgens dit patroon met naald 5 mm. Heb je bijna 2 bolletjes opgebreid, dan ga je minderen. Ik speelde wat met de kleurtjes, maar dat kun je doen naar eigen inzicht en smaak.Van dit garen heb ik 6 kleurtjes in de kast liggen. Samenstelling van het garen is 94% katoen, 6% polyester (dat is het subtiele lurexdraadje dat er in zit). Er zit 110 meter op een bolletje.Natuurlijk mag je deze bolletjes ook bestellen 😊!11 opmerkingen:

 1. Lieve Jeanet,
  ik begrijp dat het jullie even niet mee zit en dan is het logisch dat je gaat zitten tobben. Maar wat het ook moge zijn, ga jezelf geen verwijten maken. Wees ervan overtuigd dat de beslissingen die in het verleden op welk gebied dan ook, zijn genomen, voor dat moment de juiste zijn geweest.
  Het is ons helaas niet mogelijk in de toekomst te kijken en als dingen anders zijn gegaan dan ze destijds leken te gaan, dan is dat niet verwijtbaar, Heel veel sterkte!
  Arga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja Jeanet, ik voel wel een beetje met je mee hoor, tobben.....ik kan er ook wat van....en met een eigen bedrijf(je) is het leven altijd onzeker, en vaak vol tobberijen, en ja, wie weet of hij het goed heeft gedaan? Dat vraag ik me ook vaak af, op dat moment vast wel, maar het leven is veranderlijk, dus op termijn...tja...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je het over kon doen zou je het vast weer precies eender doen, dus probeer het maar een beetje te relativeren, Jeanet. We tobben met zn allen wat af, maar er komen toch steeds weer betere tijden.
  De sjaal is geweldig, die groene punt doet het super als opvrolijkertje. Sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is er een (moeder van) marketing student in de zaal die Jeanet advies kan geven hoe ze hun atelier en winkel meer onder de aandacht kunnen brengen en dan zodanig dat dit meer omzet genereert? Als tegenprestatie wil Jeanet vast wel een mooie (Zeeuwse) trui voor je maken.

  Niet tobben Jeanet want dat kost alleen maar energie die niks oplevert. Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan en kan er zelf ook wat van hoor. Sterkte met alles. Groetjes uit Amsterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik begrijp het wel hoor Jeanet, soms dan zit het even niet mee en gaan we bij de pakken zitten. Maar..... het zonnetje gaat altijd weer schijnen. en volgens mij ben je een geweldige moeder die heel veel van haar grut houd.
  Annemarie wat een goed idee van je, die oproep die je doet. Wie weet is er iemand met een grandioos idee.

  Groetjes en Liefs van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik merk aan je verhaaltjes dat het tobben al een tijdje zo is....ik duim voor heel veel bestellingen... ben nog een unicat van je aan het haken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In een dip zitten is waardeloos, komt tijd komt raad, zij mijn moeder dan altijd. Maar als je er middenin zit valt dat niet mee. Ik wens je wijsheid en heel veel sterkte. Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Jeanet, wat moeilijk allemaal! En heel herkenbaar om dan aan het tobben te slaan. Wat mij vaak helpt is om te proberen wat minder na te denken, en heel goed naar mijn gevoel te luisteren. Vaak weet je diep van binnen de oplossing wel. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Jeanet,
  Als ondernemer ben/moet je voortdurend op zoek zijn naar kansen. Wanneer ik jouw blog lees, zie ik zeker mogelijkheden om te groeien/meer omzet te krijgen. Rijk zul je in deze branche nooit worden, maar dat hoeft ook niet. Een belegde boterham is fijn en wat minder onzekerheid ook. Toen ik ondernemer in de quiltwereld was, vond ik het ook niet makkelijk. Ik ken je niet persoonlijk, maar gebruik je sterke punten: het enthousiasmeren van mensen voor haken en breien en je kennis hierover. Je liefde voor garen spreekt uit elk bericht. Wat zou je kunnen doen hiermee om meer omzet te creeëren? En dusdanig dat je ook dicht bij jezelf blijft? Ik wil hier best verder over met je praten/brainstormen, maar dat kunnen we dan beter via de e-mail doen. Ik hoor graag van je als je dat ook wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en tips!
   We zijn bezig met het maken van een webshop, maar dat heeft tijd nodig.
   Mail gerust, alle tips zijn welkom.
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen
 10. Jammer genoeg woon ik veel te ver weg (West Canada)om zelf in je winkeltje lekker te neuzen, maar ik wilde je graag laten weten dat ik geniet van alle plaatjes en je verhalen. Heel inspirerend. Ik had in geen jaren sokken gebreid en na enig grasduinen vond ik jouw blog weer terug. Met je uitgebreide beschrijving ga ik morgen aan de slag. Hartelijke groeten, Miekeline

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...