Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 27 april 2017

Feestje

Koningsdag was weer een Feestje. Het is voor mij een van de meest relaxte dagen in een jaar. Het voordeel van grotere kinderen is dat we niet meer weken van te voren hoeven te stressen voor verkleedkleren en geen last-minute-versierde fietsen en bolderkarren, Niet meer om 8 uur op pad in de stromende regen om in de optocht mee te lopen, geen uitgelopen crêpe-papier, geen voortijdig geklapte ballonnen. Nu alleen maar kijken en genieten 😊

Oef ! - 12 jaar geleden....


De wekker zetten hoeft niet op deze dag, vanaf de kerktoren worden we wakker geblazen met een klassiek reveil, het Wilhelmus en Valerius. Dan is het kiezen: óf nog even omdraaien óf die vlaggen uit en naar de bakker om verse oranje Tompoucen. Natuurlijk koos ik voor het laatste.
Ik zou nog wel eens op die toren willen staan....!


foto van Oranjevereniging Arnemuiden.

Dus ging ik vanmorgen op het gemakje naar de aubade op het Havenhoofd, zag daar heel veel dappere kinderen met mama's en papa's (die het allemaal even koud hadden door een paar fikse buien). Maar het zonnetje kwam door en op een gegeven moment konden de paraplu's weer weg.

foto van Oranjevereniging Arnemuiden.
(foto's: Oranjevereniging Arnemuiden)

De rest van de morgen bracht ik door op de bank waar ik de Koningsdag in Tilburg volgde. Natuurlijk vond ik het superleuk dat Maxíma aan het breien ging (dát had ze duidelijk vaker gedaan) en ze had er duidelijk plezier in.  Blij-dat-ze-breit! 😁. Zou ze hier inspiratie hebben opgedaan?

Uiteraard is Koningin Maxima bij deze van harte uitgenodigd op ons Brei- en Haakfestival!


In de middag hielp ik nog wat bij de kinderspelen, genoot nog van een miniconcertje met gouwe-ouwe liedjes en nu zak ik een beetje in. Een heerlijke dag, deze Koningsdag 2017.

Tot slot nog een gratis patroon van een zomers truitje - wel in het oranje natuurlijk!

Afbeeldingsresultaat voor schachenmayr catania S9024

Het is gebreid van Catania, het Nederlandse patroon vind je hier

Afbeeldingsresultaat voor schachenmayr catania S9024

Tot morgen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...