Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 5 november 2014

Theemuts

Mijn lijstje "To Do" wordt maar langer en langer. Kennen jullie wel, toch? Al die leuke ideeën die langsvliegen, al die bolletjes en strengetjes die me aanroepen.... en waarom ik deze week nou zo zat te dubben over waar ik aan zou beginnen? Wat een onzin - ik kom nergens aan toe :-)

Gisterenavond hebben de laatste dingen opgeruimd van de expositie. De Zaagloods zag er maar wat kaaltjes uit zonder de truien. Overigens hebben we nog zooooveel plannen, dat worden echt overuren om het allemaal op tijd te kunnen realiseren. En dan komt er ook nog een doos vol Stone Washed binnen, een levering Unicat, een volle mailbox met vragen. Dus dat wordt straks nog even doorpezen om de winkel op tijd klaar te hebben voor morgen. Én.......... morgen neem ik voor het eerst sinds weken mijn vrije middag! Voor achterstallig onderhoud en nieuwe plannen. Maar ik ben dus niet in de winkel ! (probeer ik)


Voor al die uren die ik nog tegoed heb, wil ik deze nog eens maken. Een heerlijke pot thee op de bank (voeten onder het dekentje), boekje erbij, muziekje aan, niemand die roept....
Deze leukerd vond ik op Ravelry. Het patroon van de cottage-theemuts is daar te koop, maar met wat fantasie kun je zelf ook wat. Tenslotte is geen theepot hetzelfde. 

Deze is ook heel leuk! Ik vond 'm bij Wooly chic, waar je een compleet pakket kunt kopen (geen los patroon). 


En voor het Zwarte Schaap in de familie is er deze :-)


En voor deze zou je zelfs koffie in een theepot zetten! Ook alleen als pakket te koop - ter inspiratie.

Bunny Rabbit Tea Cosy Knitting Kit Bunny Rabbit Tea Cosy Knitting Kit

Alle theemuts ideeën die ik heb geblogd vind je onder dit label: Theemuts
Ziezo, ik duik mijn toko nog even in...!

8 opmerkingen:

  1. LEUK!!!! Vooral die bloeiende boom boven de deur van de eerste. Helemaal leuk!
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook hier word ik vrolijk van. Thanks voor de inspiratie. Groetjes Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Druk, druk, druk, heel herkenbaar, en dan zoveel leuke zien om te haken, het is soms frustrerend. Nu zie ik de bovenste....en denk.....is tijd ook te koop misschien?!!
    Geniet van je vrije middag!!!
    Greetzz MG

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Knap gedaan !!! Vooral de eerste vind ik heel mooi.
    Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jeanet, ik hoop dat het je lukt om vanmiddag eens een middagje vrij te zijn hoor, dat is dubbel en dwars verdient! Leuk hoor, al die theemutsen, wij hebben twee jaar geleden ook al eens theemutsen gemaakt naar een voorbeeld op jouw blog. Wij, dat zijn mijn twee zussen, een schoonzusje en een vriendin en met z'n vijven hebben we een crea-clubje dat al weer bijna dertig jaar elke maand een avondje samen komt om te handwerken of te knutselen... Heerlijk...!
    Fijne dag vandaag en geniet van je middag,
    Liefs, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat enig!!!! bedankt voor de tips.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Supertoffe theemutsen, hier zou je toch meteen mee beginnen! Alleen blijft ons to-do lijstje zo alsmaar aangroeien helaas. Toch bedankt voor de tip!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het patroon van het schaapje als thee muts, kan ik dit ergen kopen?

    BeantwoordenVerwijderen