Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 5 november 2014

Theemuts

Mijn lijstje "To Do" wordt maar langer en langer. Kennen jullie wel, toch? Al die leuke ideeën die langsvliegen, al die bolletjes en strengetjes die me aanroepen.... en waarom ik deze week nou zo zat te dubben over waar ik aan zou beginnen? Wat een onzin - ik kom nergens aan toe :-)

Gisterenavond hebben de laatste dingen opgeruimd van de expositie. De Zaagloods zag er maar wat kaaltjes uit zonder de truien. Overigens hebben we nog zooooveel plannen, dat worden echt overuren om het allemaal op tijd te kunnen realiseren. En dan komt er ook nog een doos vol Stone Washed binnen, een levering Unicat, een volle mailbox met vragen. Dus dat wordt straks nog even doorpezen om de winkel op tijd klaar te hebben voor morgen. Én.......... morgen neem ik voor het eerst sinds weken mijn vrije middag! Voor achterstallig onderhoud en nieuwe plannen. Maar ik ben dus niet in de winkel ! (probeer ik)


Voor al die uren die ik nog tegoed heb, wil ik deze nog eens maken. Een heerlijke pot thee op de bank (voeten onder het dekentje), boekje erbij, muziekje aan, niemand die roept....
Deze leukerd vond ik op Ravelry. Het patroon van de cottage-theemuts is daar te koop, maar met wat fantasie kun je zelf ook wat. Tenslotte is geen theepot hetzelfde. 

Deze is ook heel leuk! Ik vond 'm bij Wooly chic, waar je een compleet pakket kunt kopen (geen los patroon). 


En voor het Zwarte Schaap in de familie is er deze :-)


En voor deze zou je zelfs koffie in een theepot zetten! Ook alleen als pakket te koop - ter inspiratie.

Bunny Rabbit Tea Cosy Knitting Kit Bunny Rabbit Tea Cosy Knitting Kit

Alle theemuts ideeën die ik heb geblogd vind je onder dit label: Theemuts
Ziezo, ik duik mijn toko nog even in...!

8 opmerkingen:

 1. LEUK!!!! Vooral die bloeiende boom boven de deur van de eerste. Helemaal leuk!
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier word ik vrolijk van. Thanks voor de inspiratie. Groetjes Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Druk, druk, druk, heel herkenbaar, en dan zoveel leuke zien om te haken, het is soms frustrerend. Nu zie ik de bovenste....en denk.....is tijd ook te koop misschien?!!
  Geniet van je vrije middag!!!
  Greetzz MG

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap gedaan !!! Vooral de eerste vind ik heel mooi.
  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeanet, ik hoop dat het je lukt om vanmiddag eens een middagje vrij te zijn hoor, dat is dubbel en dwars verdient! Leuk hoor, al die theemutsen, wij hebben twee jaar geleden ook al eens theemutsen gemaakt naar een voorbeeld op jouw blog. Wij, dat zijn mijn twee zussen, een schoonzusje en een vriendin en met z'n vijven hebben we een crea-clubje dat al weer bijna dertig jaar elke maand een avondje samen komt om te handwerken of te knutselen... Heerlijk...!
  Fijne dag vandaag en geniet van je middag,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat enig!!!! bedankt voor de tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supertoffe theemutsen, hier zou je toch meteen mee beginnen! Alleen blijft ons to-do lijstje zo alsmaar aangroeien helaas. Toch bedankt voor de tip!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het patroon van het schaapje als thee muts, kan ik dit ergen kopen?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...