Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 21 november 2014

Druipsteen

Een aantal jaren geleden waren we op vakantie/familiebezoek in de VS (zo'n once-in-a-lifetime vakantie) en bezochten we o.a. de Luray Caverns. Wow - ik was ooit in Dinant geweest en was onder de indruk, maar dit overtrof alle verwachtingen en zoals veel in de VS: het was gróót(s)! Schitterende druipsteenformaties - en het gekke: bijna niemand die er was om ze te bewonderen. Dat gaf ons alle tijd en mogelijkheid om ons te vergapen aan zoveel schoonheid.


Ik moest hier dan ook onmiddelijk aan denken toe ik deze kol zag met de toepasselijke naam Dripstone Cowl.Wat een plaatje! Kabelen in het kwadraat, is dit. Het patroon is te koop via Lete's Knit of via Ravelry. De kol is beschreven in 3 maten. De tapse vorm wordt verkregen door te breien met verschillende naalddiktes. De kabels zien er uit als stalagmieten en stalagtieten van een druipsteengrot.1 opmerking:

  1. Geweldige blog Jeanet! Je laat ons zoveel zien via je blog. Ik brei en haak heel graag en Ik woon al ruim 30 jaar in Virginia niet ver van Luray Caverns. Dat is inderdaad mooi om te zien. hetty, www.stonehouseworkshop.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...