Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 14 november 2014

Grote stappen...

Deze week twijfelde ik erg wat mijn volgende brei- of haakprojectje zou worden. Maar in zo'n drukke week is het niet handig om met iets écht nieuws te beginnen, dus koos ik voor een projectje "grote stappen - gauw thuis"!

En laat dit nou best goed van pas komen op zo'n natte, gure dag als vandaag :-)


Ik breide snel een kolletje op naalden 10. Alleen maar rechte steken (alsof je een foutje zou zien bij dit garen....) 20 steken opzetten en 4 bolletjes opbreien, aan elkaar zetten en that's it! Heerlijk makkelijk en da's net wat ik nodig had. Bontje, harig en pluis zijn helemaal hip deze winter.
Je hebt 4 bolletjes nodig voor een kol, verkrijgbaar in 4 kleuren (1,95 p.bol)

Je kunt er ook prima kussenhoesjes mee breien (heerlijk zacht!!), je hebt dan 3 bolletjes nodig voor een enkele zijde van een kussen ca 40x40 cm.


Zo gepiept, groot effect!

3 opmerkingen:

  1. Kriebeldekriebel, mijn vingers beginnen te jeuken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke wol. in welke kleuren zijn deze verkrijgbaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk voor een kussen! Lijkt me heerlijk om nu met de koude dagen tegenaan te kruipen! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...