Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************zaterdag 1 november 2014

Bijzonder!

Bijzonder was het!

Bijzonder dat we vandaag de duizendste bezoeker mochten verwelkomen op de expositie Truien bij de Vleet.
Bijzonder dat we zoveel lieve, spontane, hartverwarmende reacties mochten ontvangen na jullie bezoekjes. In het gastenboek, in de winkel en via onze blogs.
Bijzonder dat jullie de tentoonstelling nét zo leuk vonden als wij :-)
Bijzonder dat jullie van dichtbij maar ook zóver kwamen!!
Bijzonder dat zoveel mensen aan het breien zijn geslagen.
Bijzonder dat we zoveel reacties en bezoekers uit andere vissersgemeenschappen hebben ontvangen, iedereen trots op z'n  "eigen" trui die misschien werd gedragen door een overgrootvader.

Héél bijzonder was het dat we gebruik mochten maken van deze unieke lokatie! De Werf maakte deze tentoonstelling nog bijzonderder dan hij al was. Wij zijn zo blij met deze samenwerking! (De werf is nu gesloten tot begin april 2015 - daarna weer open voor bezoekers)
Bijzonder was de samenwerking met de Gemeente Middelburg, zonder wie we dit niet hadden kunnen realiseren.

Héél bijzonder waren al de vrijwilligers, breisters, supporters en al die lieve mensen die een middag enthousiast de bezoekers wilden ontvangen! Heel, heel hartelijk dank! (en Johanna voor de foto's!)


Het bloemetje voor de 1000ste bezoeker lag vanmiddag al klaar. Deze dame uit Ermelo (niet bepaald naast de deur) was de gelukkige, en zij werd in het zonnetje gezet.


Naast een bos bloemen kreeg zij een handgebreide vissersmuts (maar vandaag beslist niet nodig).


Deze laatste expositiedag werd nog heel druk bezocht! 
Aandachtig werd de informatie gelezen, de truien bestudeerd.


Bij de aller-, allerlaatste rondleiding was het druk en er werd geluisterd naar Anja's enthousiaste verhalen over de intensieve zoektocht naar de patronen.


Maar aan alles komt een eind, en zo eindigde vandaag een geweldig event, waar we best een beetje trots op zijn. De truien zijn al opgevouwen en meegenomen voor een opfrisbeurt....


Maar het is natuurlijk niet het einde - bij lange na niet! Onze zoektocht gaat door (want er zijn al weer nieuwe patronen gevonden!), er zijn plannen voor een boek, en er komt beslist een meebrei-deken met de Zeeuwse patronen. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte via dit blog, maar zeker op het blog Zeeuwse Visserstruien kun je alle nieuwtjes en nieuwe ontwikkelingen volgen.


De breipakketten voor alle Zeeuwse truien blijven verkrijgbaar via Tikkeltje Zeeuws en via onze winkel. De kant en klare Arnemuidse trui natuurlijk ook!


Heel hartelijk dank aan iedereen, en......
....wordt vervolgd!


6 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat jullie vele uren (dagen, weken, maanden) en al het harde werken beloond is door zó veel belangstelling! Al die aandacht hebben jullie zeker verdiend!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het Zeeuws of gewoon Nederlands om na zoiets bijzonders te zeggen dat je 'best een beetje trots' bent? ;-) Jeanet, jullie mogen HEEL trots zijn op dit geslaagde evenement! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben dan ook een geweldig mooie tentoonstelling gerealiseerd met al die handgebreide truien en het speurwerk naar de patronen... Trots mogen jullie zijn op jezelf, want het was fantastisch...
  Ik ben nu al benieuwd naar die meebreideken..
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, het was niet alleen BIJZONDER... het was ook allemaal heel erg GEWELDIG!!!
  Nu eerst maar eens even een luie zondag, Jeanet ;o)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was wel bijzonder EN interessant! Ik kijk al uit naar het boek, de nieuwe patronen en vooral de meebreideken, als ik nog gaatjes vind ergens ga ik zeker meedoen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig dat het zo'n succes is geworden. Dat hebben jullie ook wel verdiend na al het werk dat jullie ervoor gedaan hebben. Het is een stukje geschiedenis dat op deze manier levend wordt gehouden. Ik kijk uit naar de meebreideken!
  Je hebt trouwens een volleerd model in huis voor het showen van de mooie Zeeuwse visserstruien :)

  Fijne zondag nog en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...