Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 22 november 2014

Handgeverfd

Op verzoek een berichtje met de handgeverfde garens die nog in onze winkel liggen. Het blijft zo heerlijk om te experimenteren met al die kleurtjes! Dit is wat er aan verschillende kleurtjes ligt:

Het turkoois op deze foto is in werkelijkheid iets groener.



Heerlijke pastelletjes!!






De strengen zijn 100 gram, van sommige hebben we 2, 3 of 4 strengen van 1 "verfbad". Er zit 344 meter op een streng, dat is ruim voldoende voor een paar sokken tot maat 40-41. Het is een kort-verloop garen, de kleurtjes komen kort op elkaar. Kijk wat een mooie sokken je dan krijgt. Alle strengen hebben een subtiel glinstertje. € 14,95 per streng/100 gram. Natuurlijk is deze wol prima te combineren met effen sokkenwol!

Maar natuurlijk ook geschikt voor een heerlijk warm baby-mutsje! Je vind hier een prima basispatroon voor een babymutsje op nld 2½ mm.


Of liever handgebreide handschoenen???

How to Knit Gloves

Je vindt alle berichtjes die ik over handgeverfd garen heb geschreven terug onder het label Handgeverfd. Bestellen mag altijd, stuur dan een mailtje. Op = op, en het is onmogelijk om een volgende keer precies hetzelfde te maken :-)

2 opmerkingen:

  1. Heerlijke kleurtjes!
    Ik wil zelf ook nog eens garens verven, lijkt mij erg leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig al die kleuren... maar ik ga eerst maar eens leren rondbreien met 4 naalden, dan bestel ik daarna wel van die mooie sokkenwol...
    Ik wens je een heel fijne namiddag en avond... en dan een heerlijke nieuwe week,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen