Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 27 november 2014

Overpeinzingen - deel 2

O, o, o........het wordt tijd voor wat tegenwicht naar aanleidingen van mijn overpeinzingen van gisteren en alle mails, reacties en gesprekken van vandaag! Zulke lange reacties heb ik nog nooit gehad....
Hou je vast :-)

  • het waren maar overpeinzingen. Gewoon even mijn gedachten laten gaan. Wat - áls.... Wel heel, heel lief dat mensen spontaan 4 euro overmaken of in de winkel komen brengen :-) Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet!! Ik loop een hele dag al met een rood hoofd en gutsende oksels bij deze lieve reacties. Gewoon "wat - áls".... Over die reclame broed ik nog even, maar er komt geen doneer-button "buy me a coffee" want mijn koffie wordt toch altijd koud!
  • natuurlijk word ik financieel beter van mijn blog. Gelukkig maar en dat schreef ik ook, ik krijg nieuwe klanten die in de winkel komen of via mail bestellen. Het ging even om de verhouding inspanning en resultaat. Tenslotte moet er - of ik dat leuk vind of niet - gewoon geld worden verdiend. Een bolletje wol op je brood is niet zo lekker. En doen alsof het altijd geweldig leuk is, is niet de realiteit...
  • en ik word op veel andere manieren beloond! Ik word geholpen door een legertje lieve mensen dat van alles uit te kast haalt om ons op wat voor manier ook te helpen. Heel bijzonder en dit wordt ook heel erg gewaardeerd. Al die lieve reacties doen goed - ik ben alleen niet zo goed in ontvangen, ik geloof dat ik liever geef....
  • natuurlijk schrijf ik wel eens over hoe druk het is, hoe moe ik ben, hoe ingewikkeld het is, enzo nog meer. Dat ís het ook, maar welke vrouw van 47 met een gezin, 2 pubers, een zaak en nog-zo-wat-dingetjes heeft dat niet? En last van hormonen, ook dat. Dus lees je weer zo'n blogje, dan waait het ook weer over. Ik ben het even kwijt - alleen realiseer ik natuurlijk niet dat duizenden mensen dit gaan lezen, dom, dom!
  • ik vind het heerlijk om te bloggen. Ideeën door te geven, inspiratie te zijn. Dus ik blijf bloggen, hoor - geen haar op mijn hoofd die er over peinst om te stoppen. Joehoe! Als ik over wil slaan doe ik dat, en als mijn hoofd overloopt van ideeën blog ik lekker 2 keer :-) Het is een prima manier om mijn hoofd leeg te maken. 
  • ik heb mezelf gekieteld. Ik heb de pageview teller op mijn blog gezet. Kan iedereen zien dat er écht veel mensen kijken en lezen :-) zes miljoen is best leuk!
Zo - ik hoop dat er weer wat evenwicht is gekomen ;-)  Ik ben heel dankbaar voor alle lieve mensen en reacties en prijs me gelukkig met mijn fanclub, haha!

*************

En dan nu, een nieuw idee! Vandaag kwam er toch een geweldig leuke doos binnen. In deze doos zaten kleurrijke bollen Noro Taiyo Lace, een garen dat in Nederland/Europa niet verkocht wordt (o, maar wel bij ons!!!). 
Een prachtig kleurrijk lace-garen van zo'n 100 gram met daarop wel 840 meter! De samenstelling is 50% katoen/17% wol/16% zijde/17 % polyamide.  Een bol kost € 24,95. Na wat struinen op het internet kwam ik dit prachtige voorbeeld tegen van dit garen: Echo Beach van Kieran Foley.


Het is een patroon met gevallen steken, waarbij het ragfijne garen prachtig tot zijn recht komt!
Het patroon is Engelstalig (met schema) en te koop via Knit/lab of Ravelry. Voor deze kantsjaal heb je maar 1 bol nodig. 


(Natuurlijk kun je dit patroon ook maken van ander kant-garen!)

Dit zijn de kleuren die wij op voorraad hebben. Er liggen telkens 3 bollen van dezelfde kleur bij elkaar om een indruk te geven welke kleuren er allemaal in 1 bol zitten.

Kleur nummer 5


kleur nummer 28


Kleurnummer 54


Kleurnummer 55


Kleurnummer 56

Kleurnummer 57

Misschien overbodig om te zeggen dat dit ook prachtig haakgaren is door de enorme lengte op 1 bol.


12 opmerkingen:

  1. Ik zeg het niet snel, veel te veel andere projecten.....maar nu: WIL IK OOK HEBBEN!!!!
    Nu nog een zak met tijd.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi ( ook weer herkenbaar) stukje heb je weer geschreven, ik hoop toch nog eens in je winkeltje te komen, heb er nu al zoveel van gehoord en gelezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Denk toch maar eens goed na over die reklame. Niemand zal je dat kwalijk nemen.prachtig garen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha ha die jeanet ,heerlijk hoor je overpeinsingen en ja een mens steekt vaak meer energie in zijn werk dan wat het daadwerkelijk opbrengt , mooi garen heb je weer ,gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Janet, naast het feit dat ik bijna dagelijks je blog open voor inspiratie en je foto,s van fantastische projecten,geniet ik vooral van je schrijftalent. Echt hoor, dat heb je! De manier waarop jij dagelijkse beslommeringen onder woorden brengt zijn niet alleen herkenbaar maar gebracht met een heerlijke dosis humor en soms zelfspot. Ik heb hier grote bewondering voor en hou van mensen die gewoon zeggen wat ze denken. Excuseer je dus vooral niet voor je overpeinzingen. Blij met wat je breit, en blij met wat je schrijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Doe toch gewoon die reclame op je blog. Wat ons niet interesseert, daar klikken we toch niet op. Zit er bij de reclame wel iets leuks: iedereen blij en jouw kassa rinkelt. Wat mij betreft hoef je niet vies te zijn van dat soort commercie. Als je een (handwerk-) tijdschrift koopt, dan staat daar ook reclame in.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Jeanet,
    Ik heb even teruggelezen want juist dat stukje overpeinzingen heb ik gemist, terwijl ik toch eigenlijk ook elke dag jouw stukje lees... Er stonden heel veel goede ideetjes bij de reacties en die reclame zou ik er snel bij zetten.. Net wat een ander al zei, in een tijdschrift staat ook reclame...
    Ik ben wel heel erg blij dat je doorgaat met bloggen hoor, want je hebt geen idee hoeveel dingen er hier in ons handwerkclubje al gemaakt zijn naar aanleiding van jouw blog....
    Fijne dag vandaag,
    Liefs, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. eigenlijk had ik gisteren al willen reageren. Ik begin de dag bijna altijd met het lezen van jouw blog. Inspirerend, menselijk en gewoon leuk! Het is jammer dat ik zo ver weg woon (groningen) anders kwam ik beslist eens langs voor een workshop of om gewoon wat te genieten. Gelukkig ga je gewoon door. Hartelijke groeten, Beerta

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, wat een prachtig garen, en wat een schitterend patroon! Weer 1 op mijn to do lijstje (maar eerst nog wat voorraad opmaken).
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Juist alle wibra wol en aanverwanten ben ik aan het opmaken in cadeautjes en knutsels. Ik wil mooie wolletjes! Die fijn voelen en mooi kleuren. En lang zo blijven :-)
    Dus eerst plek maken (en sparen)want ik weet dus dat er een winkel is met belachelijk veel mooie wolletjes

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Blij dat je blijft bloggen (tjonge wat een alliteratie!) Ik geniet van al je berichtjes - niet alleen alle leuke ideeën maar ook het hele verhaal van de tentoonstelling en je dagelijkse beslommeringen die in veel opzichten zo herkenbaar zijn (de pubers, de leeftijd, de fulltime baan, het soms alles een beetje teveel worden). En dan af en toe ook nog van die heerlijke foto's van Nederland waar ik als 'expat' van geniet, want Nederland blijft ook altijd thuis. Ik reageer lang niet altijd maar ik lees altijd alles, en een bezoekje aan de handwerkzaak in Arnemuiden staat op mijn to-do-lijst...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Jeanet, ik lees sinds enkele maanden je blog en geniet er geweldig van, alhoewel ik me al meerdere malen heb afgevraagd hoe je het vol houdt, elke dag bloggen. De meeste dagelijkse blogs die ik volg zijn professionele bloggers, die er hun brood mee verdienen! Ik zou JA zeggen tegen de "buy me a coffee" knop en misschien zelfs wat minder blogs per week publiceren, zodat je wat meer tijd voor jezelf of voor andere dingen hebt en het bloggen leuk blijft. Wij, jouw fans, blijven je toch wel volgen! Veel succes en bedankt voor je inspirerende blog. Gr. Carolien.

    BeantwoordenVerwijderen