Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 1 april 2014

Zeeuws Bont - Zeeuwse truien!

Wie de facebook-pagina van Tikkeltje Zeeuws een beetje volgt heeft 'm al eens voorbij zien komen. Anja ontwierp een hele leuke damestrui die gebaseerd is op de (uitvergrote) patronen van Zeeuws Schortenbont.


Hier zijn de truien Tannetje en Machelina


De truien zijn gebreid van een mengsel van katoen/acryl - heerlijk voor de zomer, soepel en niet te zwaar. De truien zijn De truien worden rond gebreid volgens de oude Scandinavische techniek om visserstruien te breien: Brei de panden en de mouwen los van elkaar. Plaats de delen bij het borststuk op de goede volgorde naast elkaar en brei de schouderpas en het halsboord.

Doe je het liever anders? In de werkbeschrijving vindt u ook aanwijzingen voor het heen- en weer breien van 2 panden met naalden mét knop.


De truien zoals hier getoond zijn iets getailleerd, maar op het patroon staan ook aanwijzingen om recht te breien zonder taillering. 
Met de Zeeuwse knoopjes geef je de trui nog een extra accent. We hebben van dit patroon mooie breipakketten gemaakt, die je vind bij Tikkeltje Zeeuws. Je kunt ook kiezen voor een wollen trui. De kleurkeuze is dan wel beperkter dan bij de katoenen versie!
Hier nog een paar mooie foto's - we kunnen er niet genoeg van krijgen :-)

Alle pakketten zijn online te bestellen via

maar uiteraard ook te koop in onze winkel in Arnemuiden.


En op zoek naar een stukje écht Zeeuws Schortenbont? Ook dat is verkrijgbaar in de winkel of via www.tikkeltjezeeuws.nl.

4 opmerkingen:

 1. Hallo.
  Zijn de patronen ook los te krijgen?
  Bij voorbaat dank.
  Marianne Kraaijeveld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The nice article assisted me very much! Saved the blog, extremely great categories just about everywhere that I read here! I appreciate the info, thank you.
  Top Ten Web Hosting Revi5ews

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige truien en prachtige foto's Jeanet! Weer iets bij in je winkeltje!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...