Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 22 april 2014

Funny little Frog

Grrrr! Grumbl! Aaaargghh! Ik ben iets kwijt!! En er is niets ergerlijker dan iets kwijt te zijn. Gisteren zag ik het nog (geloof ik), het ligt áltijd in de vensterbank (te slingeren), maar NU, op het moment dat ik het NODIG heb, ligt het er niet..... het snoertje van mijn fototoestel om foto's naar de computer te uploaden. En het zijn vast mannen die dat bedacht hebben: van de honderd miljoen snoertjes die dit huis rijk is past er geen een! Wie bedenkt dat?? Ze zijn allemaal anders!! Afijn, je kent het wel - alles op zijn kop gehaald - hoofd gestoten, te veel stof tegengekomen, stapels papieren die omvielen, een spin, dat ene boek dat ik ook al een keer heb gezocht......maar geen snoertje. Jawel -tig snoertjes - maar niet dat ene.

Want ik heb mijn dekentje af. En foto's genomen. Maar ja, wat schiet ik er mee op zonder SNOERTJE?
Dus even geduld nog.

Nu blog ik maar over iets anders wat nog op de planning stond: The Funny Little Frog. Het is een ontwerp van Wieke van Keulen. Toen Wieke in januari bij ons was, nam ze heel veel ontwerpen mee. Waaronder deze schouderwarmer:


Deze is gehaakt van Rowan Fine Tweed (10 bolletjes à € 3,85) en wordt van boven aangesnoerd met een koordje. Miriam wou wel even model zijn.Er zijn natuurlijk eindeloos veel combi's mogelijk, zeker ook omdat de Rowan fine Tweed 28 prachtige kleuren heeft. Je kunt het patroon voor deze schouderwarmer kopen op de website van Wieke van Keulen of bij ons. Ook op Ravelry is het patroon te koop (ook in Engels). Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor alle kleuren Rowan Fine Tweed! Op de website van Wieke kun je ook lezen hoe deze schouderwarmer aan zijn naam komt....!

Op zaterdag 3 mei is Wieke ook bij ons in Arnemuiden tijdens het open Handwerkcafé, iedereen is van harte welkom!

En nu - op zoek naar het snoertje......... (ik weet niet meer waar ik zoeken moet, ik heb alles al doorzocht!)

9 opmerkingen:

 1. Hallo Jeannet.
  Is het misschien ook mogelijk om jouw kaartje uit het fototoestel rechtstreeks in de computer te stoppen. Dan kan bij mij in mijn vaste pc.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Jeanet, dat ken ik, zo gaat het meestal, als je het nodig hebt vindt je het niet. En een mens heeft 100 kabeltjes in huis, maar dat ene dat je nodig heb is zoek. Succes met het zoeken, het zal vanzelf wel uitkomen. Ondertussen heb je ons een leuke schouderwarmer laten zien van Wieke.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. SD kaartje in de computer? Zo doe ik het altijd, heb je geen snoertje bij nodig.. En anders, succes met zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met zoeken. Het klinkt heel herkenbaar. Gelukkig hebben mob telefoons tegenwoordig vaak maar een soort. Maar mijn fototoestel heeft een zeldzaam exemplaar ( tenminste in mijn huishouden) zeer irritant

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi zeg!!! O, en hopelijk heb je het al teruggevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook hier gaat het usb-kaartje direct in de computer. Dan linksonder in het hoekje van je bureaublad op het tekentje van klikken, vervolgens 'computer' aanklikken, en dan zie je alle opties waaronder ook je usb-drive. Zo moet het lukken meid! Succes, enne, wat een prachtig model ;)! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben dat snoertje al enkele jaren kwijt :-)
  Ik steek het kaartje ook rechtstreeks in de computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of het sdkaartje in je telefoon steken en via bleutooth naar je tab sturen. Is omslachtig maar wil wel eens werken. Hier zijn die kabeltjes ook nog wel eens misterieus verdwenen, en komen op dezelfde manier weer tevoorschijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Achter de verwarming gevallen? ;-)
  Die dochter van jullie staat ook alles mooi! Volgens mij kun je je geen beter model wensen en dan nog aan huis ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...