Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 10 april 2014

Schaapje, schaapje.........

Als je goed kijkt zit dit prachtige dekentje vol met schapen: rammen en ooien.


Dit prachtige dekentje is gebreid in Fair Isle techniek en natuurlijk van 100 % wol. Ik vond deze afbeelding op Ravelry. Dit dekentje is gebreid van de Rown Fine Tweed (100 % wol, € 3,85 per bolletjes van 25 gram/90 meter). Het wordt in het rond gebreid, doorgeknipt en daarna wordt de bies er aan gebreid.

Het patroon is van Kate Davies, verkrijgbaar op Ravelry. 
(90 x 90 cm)


Prachtig in natuurtinten, maar op Ravelry vind je ook nog andere combinaties en werkstukken van hetzelfde patroon. 

Als baby-deken in blauw (Stickinn)

In kleurtjes (Tringite)

Met veloop-garen (devilgaby)

Geweldig kleuren van Priemen

Zoals jew ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Op Ravelry kun je nog veel meer voorbeelden zien, ook van mutsen, kussens, sjaals in dit motief.
Het patroon is in het engels, maar uiteraard met een schema, je vindt het hier.
Kate Davies heeft ook een blog, de moeite waard om te volgen als je van traditionele ontwerpen houdt, Kate Davies Designs.

5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...