Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 18 april 2014

Parttime

Het lukte vandaag (weer) niet om vroeg een blogje te schrijven. Samen met Miriam ging ik vanmorgen de boodschappen halen en vanaf het moment dat we terugkwamen liep de winkel gestaag vol met klanten én heel veel bloglezers. En die kwamen vandaag van wel heel ver! Vandaag mocht ik een paar lezers uit België ontmoeten maar zelfs helemaal vanuit de Achterhoek kwam Mevr. Semmelink "even" heen en weer!

Deze lieve mevrouw bracht zelfs cadeautjes voor mij mee, omdat ze elke morgen mijn blog leest en er van geniet. Nu kreeg ik blosjes op mijn wangen, want kijk eens wat ik kreeg:


12 lieve eierwarmertjes met het motief van de Arnemuidse visserstrui! 


Een strikje in zwart-wit dat doet denken aan het schortenbont maakt het helemaal af!


Omdat het motiefje over 10 steken gaat (4 x 10 steken voor het minimutsje) werd het mutsje eigenlijk iets te ruim als eierwarmertje en daarom heeft elk mutsje een binnenmutsje dat iets kleiner is. Je vindt het motief van de Arnemuidse trui hier.


Hier word ik helemaal stil van! Wat een prachtig cadeau van iemand die ik helemaal niet persoonlijk ken!
Heel hartelijk dank hiervoor!


En ik kreeg er nóg iets bij waar ik minstens zo blij mee ben:


Een prachtig boek over traditionele visserstruien uit Engeland. Wow! Ben ik verwend vandaag :-)

**-------**------ **

De laatste tijd lopen Ali en ik beiden wat te sukkelen met onze gezondheid. Niets ernstigs, maar wel reden om een beetje pas op de plaats te maken en de taken wat te verdelen. Dat betekent dat ik vanaf volgende week op donderdagmiddag niet in de winkel ben. De winkel is natuurlijk wel gewoon open, maar ík ben er op donderdagmiddag  niet! Ik ga parttime werken, yeah!! :-)
Dus voor patronen, vragen, ingewikkelde hulp bij brei- en haaknoodgevallen kun je beter niet op de donderdagmiddag komen, maar op al die andere dagen dat we open zijn. 
Die donderdagmiddag heb ik V-R-I-J !11 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kado, daar zitten heel wat brei-uurtjes in.
  En wat fijn dat je nu een vrije middag krijgt. Ik hoop dat het je ook lukt om dan uit de winkel te blijven. Ik weet bij mijn ouders thuis ging het zo al was het vakantie als er een klant aanbelde werd die toch even geholpen, want zei mijn moeder dan, die klant moet ook vooruit geholpen worden. Maar je hebt groot gelijk, als je man ze niet kan helpen dan komen ze de andere dag maar terug of je bent ekt of mailt ze de andere dag maar. Veel plezier op je vrije middagen en fijne paasdagen.

  Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bijzonder en speciaal, dat cadeautje! En zo verdiend!
  Het lijkt me heerlijk voor je: een middag vrij. Geniet ervan!
  En hele fijne Paasdagen gewenst!
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieve eier mutsjes! Fijne paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een hartverwarmend cadeautje is dat! Daar zou ik nou ook blossen van krijgen zeg.
  En die donderdagmiddag.....geniet ervan!
  Dag,
  Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat ben je verwend.
  Wat een schitterende eierwarmers en wat lief
  van deze mevrouw om deze zo persoonlijk voor je te breien.
  Moet toch een fijn gevoel geven dat alle energie die je in je blog
  stopt ook gewaardeerd wordt.
  En geniet van je middag vrij!
  (ben je poetsvrij en administratievrij of echt op de bank met een haakwerkje vrij?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat geweldig Jeanet! Zowel die eierwarmertjes (super gemaakt!!) als je vrije middag! Gewoon..op donderdagmiddag lekker maar de Markt in de stad.. bakkie doen op het terras..!! Afspraakje?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke mutsen. En wat een leuk boek. Dat is niet meer verkrijgbaar. Bofkontt dat jij het nu hebt! Kun je er lekker in snuffelen op je vrije donderdagmiddag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk zijn die mutsjes en heel toepasselijk voor jou gemaakt, helemaal in stijl! En dan die mooie kleurtjes, super! Ook ik zou er stil van worden. Dat boek ziet er ook al zo interessant uit, hier ga je wat mee kunnen doen... Lekkere leuke verwennerij, maar dat mag wel eens. En neem gerust de donderdag vrij, dat is echt geen luxe hoor, geniet ervan en doe iets leuks!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk voor je, Jeanet, zo'n mooi cadeau (zowel de mutsjes als het boek) en natuurlijk ook fijn voor je om toch een halve dag vrij te hebben in je drukke super gevulde werkweek
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, je bent heerlijk verwend, maar geheel verdiend hoor! Ik lees je blog ook nog steeds met heel veel plezier.
  En een middag vrij, heerlijk! Geniet ervan!
  Fijne paasdagen voor jou en je gezin.
  Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een verrassing heel erg leuk ja en bloglezers hebben toch vaak het idee elkaar te kennen al is het op een andere manier
  Fijne paasdagen
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...