Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zondag 6 april 2014

Mozaiek

Een hele tijd geleden blogde ik over de kleurrijke sjaal van Jellina in tunisch entrelac haken. Gisteren mocht ik een geweldig mooie deken van Ineke fotograferen die ze maakte naar aanleiding van deze blogpost, ik vind 'm zo mooi!

De deken is net een mozaïek! Hoewel het lijkt alsof het allemaal aparte blokjes zijn, is deze deken uit één stuk gehaakt. Ineke gebruikte de Softfun Color, kleur 2703 (3,95 per bol/140 meter. 60% katoen, 40 % acryl) en haakte op naald 5. Zo wordt de deken soepel en heerlijk zacht.


 Omdat je maar kleine blokjes haakt heb je geen speciale tunische haaknaald nodig.


De deken was echt gigantisch groot (2.50 x 2.50 ??) en er zaten zo'n 25 35 bollen in. Ik kon ´m niet eens in zijn geheel fotograferen.
Bij deze deken is in het midden begonnen en steeds verder uitgewerkt naar de buiteneinden.  Je kunt op You Tube verschillende filmpjes vinden voor het Tunisch entrelac haken (je begint met deel 1 en aan de zijkant staan deel 2 / 15!). Deze zijn in het Engels maar goed te volgen. Neem de tijd om een aantal van deze filmpjes te bekijken en dan aan de slag!
Het voordeel van dit multicolour garen is dat je een kleurrijke deken krijgt en niet elke keer van kleur hoeft te wisselen (en draadjes wegstoppen).

11 opmerkingen:

 1. Beautiful, I love it. karen xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn sjaal haakte ik ook met die filmpjes die ik via Jellina vond! Nu nog de draden aan de zijkant weg en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. uuuh t waren xo'n 35 bollen ben ik achter gekomen.... ben zeer trots op!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Ineke daar mag je ook trots op zijn. Hoe lang heb je daar wel niet aan gewerkt?. Prachtig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waanzinnig!!! Oh wat een werk, maar wat is tie mooi <3
  Grote complimenten Ineke!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maand of 3/4 aan gewerkt ongeveer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben aan het oefenen via you tube .Bedankt voor de tip jeanet even doorbijten en dan voorzichtig proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Twee of misschidn wel drie jaar geleden kwam ik op youtube de (engelstalige) filmpjes van bethintx1 tegen waarin zij duidelijk de entrelac uitlegt en ben ook gelijk gaan haken. Was voor mij het perfecte project om resten acryl op te haken!
  Ik kan alle haakfilmpjes van Bethintx1 op youtube aanraden, zij legt alles heel duidelijk en rustig uit. Het lijkt net of je een prive-juf naast je hebt zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fantastische deken, ik ga beginnen Ineke!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...