Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 11 april 2014

Kant !

Als je net begint met haken en breien is het heerlijk om iets te maken wat snel klaar is. Grote stappen, gauw thuis! Het stimuleert om snel resultaat te zien. Grove garens en grote haaknaalden en breipennen doen het prima. Maar ik zie wel dat na verloop van een `handwerkcarriere` steeds fijnere en mooiere garens worden gekozen! Het werk wordt vaak verfijnder, soms moeilijker en daarom ben ik blij dat gisteren een nieuw garen (bestaat al lang, hoor!) in de winkel kwam: Rowan Fine Lace.

Je kunt er prachtige kant-achtige sjaals van maken, zoals de Annis (Gratis patroon, op Ravelry vind je een link naar een Nederlandse vertaling)


Toch liever haken? Het bekende patroon van de Southbay  wordt heel bijzonder als je dit fijne garen kiest!
Rowan Fine Lace, 80 % Baby Suri Alpaca, 20 % Fine Merino. 50 gram-400 meter, 8,80 per bol.
Op dit moment heb ik 3 kleuren (er volgen nog meer). De bollen kunnen in een envelop worden verzonden.

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige sjaal (groene) maar ook de andere is niet mis.
    Spijtig genoeg ben ik al met eentje bezig en heb ik nog wol liggen voor 3 sjaals, dus even geduld voor ik aan deze begin, maar ik onthoud hem wel voor later!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...