Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 9 april 2014

Japans

Internet brengt je overal.......! Bijvoorbeeld in Japan, waar haken een nóg grotere omvang heeft dan hier! Zo zag ik op Ravelry dit hele mooie truitje:


Wat een plaatje! Het patroon is gratis - maar in het Japans! Nu is dat geen probleem want haakschema's zijn heerlijk universeel, dus goed leesbaar.

De Japanse website vind je hier. niet schrikken van al het Japans - het patroon van het truitje vind je hier.
Het truitje bestaat uit vierkantjes, gehaakt op naald 3 mm. Op het patroon staan centimeters, pas je haaknaald aan zodat je op het goede aantal centimeters komt voor de maat. 


6 opmerkingen: