Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 9 april 2014

Japans

Internet brengt je overal.......! Bijvoorbeeld in Japan, waar haken een nóg grotere omvang heeft dan hier! Zo zag ik op Ravelry dit hele mooie truitje:


Wat een plaatje! Het patroon is gratis - maar in het Japans! Nu is dat geen probleem want haakschema's zijn heerlijk universeel, dus goed leesbaar.

De Japanse website vind je hier. niet schrikken van al het Japans - het patroon van het truitje vind je hier.
Het truitje bestaat uit vierkantjes, gehaakt op naald 3 mm. Op het patroon staan centimeters, pas je haaknaald aan zodat je op het goede aantal centimeters komt voor de maat. 


6 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...