Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 4 april 2014

Kubus

In "mijn" tijd (kijk, dan  wordt je toch langzamerhand oud, als je gaat praten over "mijn" tijd) waren we uren zoet met het spelen met de Rubik-kubus.

In de begin jaren '80 was het ontzettend populair. Heel goed was ik er niet in, de bovenste rand kreeg ik nog wel voor elkaar, maar de rest? Tja - je had toen ook geen internet om oplossing op te zoeken...

Lianne haakt deze Ikea-poef om in Rubik-stijl:Gemaakt van 45 gesloten Grannies, afgewerkt met een zwarte rand. Voor de échte fans :-)

Hier een haakschema voor een gesloten granny:


7 opmerkingen:

 1. Heel leuk en kleurig idee!
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, je wordt ouder mama, geef het maar toe.... Dat gaat hier nog wel eens door het huis!!
  Enne... u bent ook al zóóóó oud....
  En dank je wel zeg ik dan altijd maar!!
  Maar als er een partijtje gevolleybald moet worden achter het huis, dan is het toch wel handig als (die oude) mama meedoet!!
  Maar inderdaad, ik had ook zo'n kubus en ik kwam ook nooit uit.... Ze zeiden toen dat je dan geen goed wiskundig inzicht had.... pffft... ik was best blij met mijn zesjes en af en toe een 7 voor wiskunde op de middelbare!!

  Ben je weer een beetje opgeknapt?
  Hier (in Twente) zeggen ze dan: Doo 't hènig ân!!
  Vertaling?
  "Doe het een beetje rustig aan"....

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, das ist aber mal eine "coole Idee". Ich habe nämlich auch noch einen "Zauberwürfel".
  Liebe Grüße, Conni

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi .. deze kubus is bij ons nog even populair. Had de oplossing erbij gekregen maar zo goed verstopt voor de anderen dat ik het zelf niet meer weet liggen. Vergeten is misschien ook oud worden, wie weet ... lol. Vind de poef alvast méér dan geslaagd. Je moet maar op het idee komen. Fijn weekend alvast. Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, Jeanet dat is puur toeval! Ik heb er nét twee klaar, maar dan in gebreide blokjes en ook om een IKEA poef....toen ik er aan bezig was, dacht ik nog: dat zou ook leuk zijn in zo'n RUBIC stijl. ENIG is hij om te zien! Zie facebook IKMAAKBLIJ.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...