Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 24 april 2014

Kleur!

O jongens, ik was bijna vergeten hoe het voelt om - zo maar - een middag vrij te zijn, terwijl de rest van de wereld werkt. En het voelt super goed!! :-)
Je gelooft het misschien niet, maar ik ben alleen vrij als de rest van Nederland ook een vrije dag heeft, of als ik een afspraak heb voor school, tandarts, of (heel af en toe) de kapper. Da's nog geen vrij, maar dan ben ik niet in de winkel. En deze vrije donderdagmiddag smaakt écht naar meer! Hoe gelukkig kan je zijn met een vrije middag :-)
En als je nu afvraagt wat ik heb uitgespookt? Niks bijzonders. Even naar de Markt in Middelburg gefietst, een praatje gemaakt op straat (jawel), en op mijn gemakje boodschappen gehaald. Op tijd kunnen beginnen met koken.... en Ali heeft zich in zijn uppie prima gered, zocht vriendelijk naar blauwe katoen terwijl het grijze moest zijn, worstelde zich door alle rare wol-namen, en verwees vriendelijk naar al die andere dagen in de week dat ik er wel ben. Joehoe!

Dus - voor alle duidelijkheid: ik blijf vrij op donderdagmiddag :-)

Maar tijd voor een patroontje heb ik natuurlijk wel! Dit is een prachtig, kleurig en simpel ontwerp!

(foto: Augenstern)

Past helemaal bij mijn stemming! Deze sjaal vond ik op Ravelry, en is gemaakt van meer dan 30 verschillende kleurtjes. Oké, da's een hele investering voor een sjaal en misschien haalbaar als je een hele grote bak met vrolijke restjes sokkengaren hebt (van dezelfde dikte). Maar met een effen èn een kleurverloop-garen kom je ook een heel eind!

Het patroon is van Lone Arnsted, die we kennen van het (voor mij) zeer inspirerende blog Flowermouse Design. Je kunt het gratis patroon vinden via Ravelry (Engels, Noors, Duits). Op Ravelry zie je nog meer verschillende sjaals van hetzelfde patroon, kijk maar hier. De sjaal is heerlijk lang (270 cm) en op zijn breedst ca 52 cm. Maar dit patroon kun je heel eenvoudig aanpassen aan je wensen. Omdat je in tricot breit krult de sjaal een beetje maar dat is bij zo'n lange sjaal niet erg.

Nog geen Ravelry-account? Maak er een! Worstel je even door het Engels, maar het is zo de moeite waard (en je krijgt geen spam of reclame van Ravelry!)


8 opmerkingen:

 1. Fijn dat het je zo goed bevallen is , en dat je dat nu vaker gaat doen .... en ik beloof dat ik het Ali niet meer zo moeilijk zal maken .. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, zo'n middagje vrij. Ik werk niet meer, en geniet volop van elke dag, maar weet nog precies hoe het voelt, zo'n middagje vrij, en hoe snel die uurtjes voorbij vlogen. Wat een prachtige sjaal, je wordt helemaal vrolijk van die mooie kleuren.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je zo hebt genoten, en Ali red het wel hoor. Wie weet leert hij nog zoveel over de verschillende wolletjes dat je straksgewoon een hele dag of 2 middagen vrij kunt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt het nodig om nu en dan even tijd voor je zelf te hebben. Je eigen tempo, wat je ook doet.. Kun je jezelf ook eens horen denken en kom je op creatieve ideetjes! Volhouden ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed gedaan, Jeanet! Tijd voor jezelf is belangrijk. Ik gun je zo dat je wat rust neemt.
  "We" moeten een beetje zuinig op je zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, goed zo Jeanet, super om te horen dat je het zo heerlijk hebt gehad!! En weet je, volgende week weer, heerlijk vooruitzicht hè :))))!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om tijd voor je zelf te hebben... een heel wijze beslissing.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Is heerlijk. Ik doe het ok op donderdagmiddag

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...