Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 15 april 2014

Gehaakte Baktus

Enkele weken geleden schreef ik eens overeen gebreide Baktus (er zijn nogal wat varianten) en iemand vroeg me of er ook een gehaakte versie van was. Nou, hier heb ik een hele mooie!


Deze mooie Baktus (driehoekssjaal die je maakt vanaf de zijkant) vond ik op Ravelry en is gehaakt van 2 bollen Rowan fine Lace. Je kunt het originele patroon ook vinden op deze site. Let op, het is Russisch, maar je moet de kleine haakschema's even opzoeken en dat is alles :-)Het rondje in het patroon is een puff-steek: Neem voor zo'n soepele zomerse Baktus niet te dik garen. Pak lace- of kantgaren (Rowan fine Lace of Filigran) of een hele soepele katoen (Catania Fine of Tahiti). Het fijne van dit patroon is dat je het makkelijk kan aanpassen aan het formaat dat je wilt of de hoeveelheid garen.10 opmerkingen:

 1. Prachtige sjaal voor wie graag haakt!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga het proberen de puff stich = 4 x een omslag en doorhalen in dezelfde steek en de steek op de naald laten staan . Bij 5 lussen op de naald dan in 1 x doorhalen. (?)
  bedankt voor het patroon,
  groetjes Wilma van den Bergh

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik ga eens kijken of ik wat kan bakken van die beschrijving/tekening, hihi. Ooit... dus ik sla hem op! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, ik ga ook direkt even zoeken naar het patroon xx

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. A wonderful bactus!!!
  Greetings, Charly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor het delen van de link naar deze prachtige baktus! Ik ga het proberen. Het filmpje over de puffsteek doet het helaas niet...

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier een ander filmpje over de puff steek: http://newstitchaday.com/how-to-crochet-the-aligned-puff-stitch (heb zelf het geluid uitgezet, bij ongeveer 1min37sec begint de puff steek)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar ze in Rusland niet zo strikt omgaan met copyright wil ik graag even vermelden dat het originele patroon Noors is (ook daar al in gehaakte variant)
  http://www.ravelry.com/patterns/library/baktus-scarf

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...