Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 12 december 2013

Vlechtwerk

Het is ook altijd hetzelfde: de dag voor een evenement kom ik heeeel veeeeeeeeel tijd tekort. Ik wil te veel in te weinig tijd! De etalage moest ook nog in Kerstsfeer worden gebracht en natuurlijk kon ik de doos met Kerstspullen niet meer vinden op zolder. Elk jaar hetzelfde. Ik dacht altijd dat een mens op zijn minst iets wijzer werd in de loop der jaren..... nou, ik niet hoor :-(



Deze leuke sjaal hangt in elk geval wel in de winkel! Gemaakt van 3 bollen Comfort 6 (maar er zijn zeker ook alternatieven - kom eens kijken in de winkel!). Ik kreeg het patroontje van een klant en mag het delen (er zijn van deze sjaal verschillende variaties in omloop, deze werd gebreid op naalden 6-7)




Zet 35 steken op en brei ca. 20 cm in Gerstkorrel (1 st. recht, 1 st. averecht, op de teruggaande naald verspringen). Op 20 cm hoogte de steken verdelen in 5 x 7 steken en deze afzonderlijk breien in tricotsteek, ca 12 cm. Daarna alle steken weer samen opnemen en in gerstekorrel minsrtens 50 cm breien. Daarna weer de steken verdelen in 5 x 7 en afzonderlijk breien in tricotsteek. Maak het vlechtwerk en neem daarna alle steken weer op en brei nog 20 cm in gerstekorrel, hecht dan alle steken af. Bij Jeanny vind je dezelfde sjaal maar dan met ribbels (met patroon).



Morgen hebben we weer leuke dingen in de winkel, neem eens een kijkje. Natuurlijk hebben we de breipakketjes voor alle truien, wanten en Zeeuwse mutsen, er staan nog prachtige bollen Unicat mét een nieuwe kleur Amaryllis! (Deze Unicatbollen stuur ik niet meer op maar worden bewaard voor de klanten die naar de winkel komen!)


Er zijn heel veel zeeuwse knop zeepjes binnengekomen, ook in nieuwe kleuren!


Maar er is nog veel meer te doen morgen. De musea zijn open, er zijn een heleboel kramen in de Langstraat, muziek, straattheater, en veel lekkers en gezelligheid! Je bent van harte welkom van 15.00 - 21.00 uur (maar de winkel is natuurlijk de hele dag open!
Wij zijn er helemaal klaar voor (nou.......?)


En dan nog even dit: We hebben besloten om een korte pauze in te lassen. Na 2½ jaar achter elkaar door te hebben gewerkt ben ik een beetje moe. Een beetje heel moe, en we gaan de winkel sluiten rond de feestdagen. Dat betekent dat op zaterdag 21 december de winkel voor het laatst open is dit jaar en dan gaan we op 2 januari 2014 vrolijk weer verder! 
Volgende week ben ik dus nog de hele week open, ik verstuur nog bestellingen en ik blog nog lekker door. Daarna anderhalve week even niet. Dus wil je nog wat breien en haken in de Kerstvakantie, wees er dan snel bij!




25 opmerkingen:

  1. Goed plan Jeanet! Jij hebt ook wel een beetje vakantie verdiend!
    Die vlechtwerksjaal is erg leuk; ik heb hem hier in een winkel ook al eens gezien. De eigenaresse vertelde dat zij deze al zo'n 20 jaar geleden breide voor haar moeder :-)). En nu weer in, leuk is dat!
    Succes morgen met de winterfair!
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel goed plan.
    Ik wens jou en je gezin hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2014.
    groetjes van Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie sjaal. Je hebt groot gelijk dat je ook even een rustpauze inlast. Heeft iedereen op zijn tijd nodig. Lekker even niks moeten. Fijne feestdagen alvast.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel goed plan om even vrij te nemen! Alvast hele fijne dagen toegewenst!
    En ook hartelijk bedankt voor het patroon! Ik word altijd heel blij van je mooie ideeën.
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi breiwerk. Alvast een hele fijne vakantie gewenst voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat goed van je! Iedereen verdient vrijaf op zijn tijd. Geniet ervan!
    Groetjes Monique.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke sjaal! Ik ben vanmorgen aan een sjaal begonnen, maar die leg ik even aan de kant, ik ga met deze vlechtsjaal aan de slag voor bij mijn noorse vest. Natuurlijk laat ik je weten hoe het gaat. Maar voorlopig even niet, ga jij maar lekker genieten van een welverdiende en broodnodige pauze!
    Succes morgen en voor daarna hele fijne rustige dagen en nachten toegewenst, gezellige feestdagen en een goed (niet te druk ;-) 2014.
    Groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super goed van je Jeanet om even pauze te nemen. Ik ga ook altijd in december een paar dagen weg, lekker bijtanken. Weggaan kan misschien niet, maar je kan wel lekker de deur achter je dichttrekken en een dagje erop uit gaan. Echt doen hoor!! Je hebt het verdiend. Wij genieten elke dag van je berichtjes, tips en ideetjes. Dat kunnen we wel even missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je hebt helemaal gelijk, Jeanet! Heel fijne vakantie en warme feestdagen, met vooral veel RUST!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Grappig die sjaal met zo'n vlechtwerkje maar ik heb eerst wel andere wolletjes om me mee te vermaken. En een beetje Kerstvakantie heb jij volgens mij wel verdiend, ik wens je een fijne kerst samen met je gezin. Geniet er van, Kerstdagen zonder de drukte van een winkel zijn al druk genoeg ...
    Groetjes Truus.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Fijn voor je Jeanet even een kleine pauze, bedankt voor een heel jaar gezellige berichtjes en mooie foto's van handwerken. Geniet van de feestdagen en van elkaar.

    Liefs Jann

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Deze variant is ook erg leuk!!
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een moedige beslissing Jeanet. Even rust in de tent en je hoofd.
    Ben wel blij dat ik al langs ben geweest van de week,
    nog hartstikke bedankt! Alsnog fijne dagen en laadt de batterij maar goed op!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Jeanet, natuurlijk heb je die vakantie verdiend. Ik vind hem nog een beetje kort. Maar ja je kunt je winkel natuurlijk niet te lang missen.
    Die sjaal is super. Jeanny (zie hierboven) heeft vandaag op haar blog ook het patroon gedeeld. Bij haar patroon worden de apartje strookjes (van het vlechtwerk) met 2 vermeederd (en later weer geminderd). Op die manier krijg je een 'vol' vlechtwerk. Ideetje?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoihoi, heel veel succes met alles wat nog moet gebeuren de komende week en dan wens ik je alvast een héééél erg fijne vakantietijd toe (eigenlijk nog wel aan de korte kant he) maar je hebt het wel verdiend om eventjes rust te hebben. Geniet van je feestdagen zonder werk (hopelijk lukt het om ook echt even niks te doen!). groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een schitterende sjaal en geniet lekker van jullie vrije dagen-vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hele mooie sjaal!
    Geniet van de dagen rust, hele goeie beslissing!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Groot gelijk om even rust te nemen! Je inspireert ons elke dag weer, nu ff lekker niks is ook wel eens lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gelijk heb je om even vrij te nemen. Als ik lees wat jij allemaal doet.... Fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling. Rust lekker uit en geniet.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gelijk heb je om even vrij te nemen. Als ik lees wat jij allemaal doet.... Fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling. Rust lekker uit en geniet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Jeanet groot gelijk even stoppen met de dagen. Kan je weer opladen in deze toch al drukke tijd.
      Je laat ons het hele jaar genieten.

      Verwijderen
    2. Geniet van je vrijheid en gezin.

      Dikke kus en tot ziens José

      Verwijderen
  21. Hoe kan je die steken afzonderlijk breien? allemaal op verschillende pennetjes ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De steken die je even niet breit zet je op een veiligheidsspeld of een draadje. Als ze aan de beurt zijn zet je ze weer op de naalden!
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen