maandag 2 december 2013

Zeeuws Dekentje


Met de motiefjes van de Zeeuwse Stoffen kun je echt van alles doen, je zag al onze sokkenmutsenwanten en nog veel meer. Dat is echter vooral breien en ik weet dat er fervente haaksters onder mijn volgers zijn die nooit een breinaald aanraken. Dus gingen we aan de slag! Ans ontwierp dit prachtige dekentje en ging uit van het patroon van het schortenbont:


Het is net een soort Pixel-afbeelding

Het dekentje is gehaakt van sokkenwol in 3 kleuren en opgebouwd uit vierkantjes (Granny Squares) van verschillend formaat! Door ze aan elkaar te bevestigen terwijl je haakt, groeit het onder je handen!Het dekentje is hier 72 x 85 cm, maar is eenvoudig te vergroten door het patroon uit te breiden. Enne, echt niet alleen geschikt voor babietjes hoor!


We maakten een compleet pakketje (wol en uitgebreid patroon), dat je kunt bestellen bij Tikkeltje Zeeuws (patroon is niet los verkrijgbaar). De standaardkleuren zijn donkerblauw, lichtblauw en wolwit, maar andere kleuren kan natuurlijk ook (Mail dan even).
6 opmerkingen:

 1. wow , was für eine tolle idee . vielleicht kann auch den anderen stoff machen , der mit den herzen . schöne grüße martina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk idee en wat knap om zoiets te bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig zeg, wat mooi ontworpen en gemaakt!!! Complimenten aan Ans!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel gaaf patroon, origineel en lijkt mij zeker leuk om te maken
  Gr. Nath

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi, Ik ben momenteel ook met een pixel afbeelding bezig met behulp van mini-granny's, maar hoe maak je ze aan elkaar in one go?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen