Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 7 december 2013

Vloedgolfjes

Het onstuimige weer heeft weer plaats gemaakt voor weer wat rustiger weer, grijs en nu best zacht (hier in het zuidwesten). Voor het eerst in lange tijd werd deze week de Stormvloedkering in de Oosterschelde weer gesloten vanwege het hoge waterpeil. Sinds 1953 was het water niet zo hoog gekomen. Ik herinnerde me opeens de sjaal die Willy van "De Tante van Tjorven" heeft gebreid! Ze noemde de sjaal Vloedgolfjes-sjaal:


Je kunt het patroon van deze golfjes-sjaal terugvinden op haar blog. Ze breide de sjaal van Calais, een garen met een langzaam kleurverloop:


Het garen heeft een lange looplengte en is erg zacht. De kleuren hierboven zijn iets vertekend. In de bollen zit een hoofdkleur (bruin, zoals hierboven, paars, rood of grijs, en daar verloopt een gekleurde draad doorheen. 
42% wol, 48% polyacryl, 12% polyster. Breien op 6-7, 110 meter op 50 gram, € 3,90

En voor wie het blog De tante van Tjorven nog niet volgt: een aanrader! 

5 opmerkingen: