Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 4 december 2013

Mannen....

Yep!
Het gebeurde weer.....
Ontplofte mailbox.
Was te verwachten na vanmorgen. En ik was er op voorbereid. Gisterenavond was ik tot middernacht bezig met het maken van de pakketjes met alle bestellingen van afgelopen maand. Ze zijn op de post, en voor wie in de loop van de dag heeft gemaild/gebeld: dat gaat morgen weg.
You've Got Mail
Mijn winkeltje blijft toch iets voor vrouwen. Heel af en toe waagt een man zich binnen, meestal ietwat wanhopig kijkend naar die kleurige bollen wol. Het blijft (jammer!) toch een beetje vrouwending - dat haken en breien, daar kunnen Arne en Carlos niet heel veel verandering in brengen. Na verloop van tijd schuifelen de meeste mannen dan ook de winkel weer uit, mompelend "Ik ga even een krantje halen" of "Ik doe even een rondje". De dames voelen zich weer wat minder opgejaagd zonder de blik van ben-je-nu-nog-niet-uitgekeken-hier?
Als mannen dan zelf de pennen nauwelijks oppakken, kunnen we wel wat voor ze breien! Vind je een visserstrui net iets te veel van het goede, dan kies je voor zo'n stoere kol!

Cowl
LAR_1034
Deze vond ik op Süsk and Banoo. (Leuk blog)

Stoer he? En echt niet moeilijk! Kies een stoer kleurtje van een mooi wolletjes en brei in het rond (en vind je dat moeilijk of niet fijn, dan maak je een rechte lap met een naadje) 
Deze kol is gebreid volgens het patroon gebreid van The Purl Bee. Zet met naald 4½-5 156 steken op en brei in het rond 2 steken recht, 2 steken averecht. Breien tot gewenst hoogte. Mooi is hier weer niet moeilijk.....!

(foto: Purl Bee)

Gebruik je dunner of dikker garen? Dat kan natuurlijk ook! Pas dan je steken aantal aan. Enne, ook geschikt voor vrouwen :-)

2 opmerkingen:

  1. Leuke col, ga ik zeker eens voor mijn jongste zoon breien, die draagt dat vast!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé bedankt. Kan je ook uitleggen hoe je de bijpassende muts kan breien? Dank je wel. Groetjes. Vera

    BeantwoordenVerwijderen