Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 10 december 2013

Gehaakte kerst-ballen

Zit om zelf aan de slag te gaan met gehaakte kerstballen? Dan kan natuurlijk! Je kunt ze maken in alle soorten en maten.Deze komen van Greedy for Colour, waar je een uitgebreid Engels patroon kunt vinden met veel foto's. 
Liever Nederlands? Je kunt natuurlijk ook gewoon een patroon nemen van een gehaakt balletje!
Zoals hier bij Annekids:


De kleuren pas je aan aan je smaak!

Het is prachtig om met een draadje lurex te haken, ik heb van alles in de winkel:


Goud, zilver, dik, dun, ook in splijtzijde.

En hier zijn echt hele mooie! Deze ballen zijn zo mooi kleurrijk. Je kunt ze bestellen in de Etsy-shop van ATERG-Crochet, van de Nederlandse ontwerpster Greta Tulner. De patronen zijn in het Engels, met een Nederlandse lijst van begrippen die zijn gebruikt, en heel veel stap-voor-stap foto's.

Crochet pattern colorful Christmasball by ATERGcrochet

In de Etsy shop vind je nog veel meer moois!

Crochet pattern Christmasball by ATERGcrochet in two sizes

Crochet pattern colorful star by ATERGcrochet5 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer vrolijke dingen voor ons uitgezocht! De ontwerpen van Greta Tulner zijn zo mooi en vooral kleurrijk.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, geweldig idee, mooi en thuis -! Gezellig Ik vond vooral die blauw met bruin met groen! Een mooie dag verder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dingen allemaal! De ontwerpen van Gretha zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om kerstballen te haken. Jij geeft ons mooie voorbeelden.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kerstballen haken staat ieder jaar weer op mijn lijstje... Vorig jaar het patroon van Greta gekocht en 6 hele mooie ballen gehaakt met het kleurrijke en makkelijke toch mooie patroon. Heb ze wel in wit-rood gehaakt en ze zijn echt de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...