Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 16 december 2013

Warm jasje

Dit ideetje zag ik voorbij komen. Ziet er echt leuk uit! Als je niet meer breien kan heb je misschien nog een oude (kabel-)trui die eraan moet geloven??

left to right: buttoned red, long light grey, short cream and long red cosies

From left to right: buttoned green, buttoned dark grey, buttoned white, buttoned light gry, long light grey and short green

Knitted Christmas Candle Cosy

Verzin een leuk steekje of kabeltje en breien maar! Wel op tijd de kaars uit zijn jasje halen als je 'm brandt!!!!

En dit idee wil ik jullie ook niet onthouden! (op mijn lijstje voor volgend jaar...)
9 opmerkingen:

 1. Jaaa die zijn leuk! Daar is vast ook een leuke haakvariant op want breien doe ik niet graag!
  Bedankt voor het delen!

  Saskia
  Craft en Art

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er echt leuk uit; ik ben alleen altijd bang dat het in brand vliegt ;-(.
  Maar die bollenboom, wat een gaaf idee. Jij kunt hiervoor je winkel plunderen, anders kun je misschien "valse" bollen maken. Het is dat de boom net staat........
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je de kaars in een (jam-) potje of vaasje zet en het "jasje" om het glas heen doet, dan is de gevaar van brand al wat minder (en er kunnen ook geen was-druppels in het breiwerk komen).
  Groetjes, Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke kerstboom!!
  En in januari ga je gewoon aan het breien.... Beetje groenig, maar dat kan ook leuk zijn!
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh geweldig, die boom... De kaars-jasjes vind ik ook erg leuk. Een tip van een buurvrouw (die ik overigens zelf nog niet uitgeprobeerd heb), laat de kaars zover opbranden dat er een waxine-lichtje in kan. Dan kan 'ie z'n jasje gewoon aanhouden. Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die kaarsen met jasjes. De boom is ook heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was van de week op verjaardag en deze dame had ook zo'n hoesje om haar kaarsen ....dacht ik. Dus ik vroeg of ze niet bang was dat ze te heet werden, nee hoor zei ze, ze kunnen er tegen voel maar. Bleek het de kaars zelf te zijn, best tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...