Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

maandag 2 december 2013

Adventssjaal - in het Nederlands!

Vorige week bracht ik nogal wat te weeg met mijn berichtje over de Adventssjaal (wat me ook wel verbaasde, want ik schreef er in voorgaande jaren al vaker over). Heel veel mensen blijken mee te doen!

Foto: Dag 1 van de advent......Het begin van de sjaal is er.....

De kop is er af! Gisteren werd de eerste start gemaakt. Het zal je niet verbazen dat ik niet meedoe (willen wel, hoor!), maar ik laat je hier de versie van Ans zien in Droomzijde met kraaltjes. Ans heeft me gezegd dat ze vragen gerust wil beantwoorden, je kunt haar bereiken via Ravelry (of via mij). Het blijkt dat er toch veel mensen aanhikken tegen het Duits of Engels, maar........

.......vanmorgen kreeg ik een telefoontje van Hennie die via een vriendin een Nederlandse vertaling kreeg. Op haar blog Babbelaere laat ze de breischema's zien, en je kunt haar vragen om de vertaling.

En zojuist kreeg ik van Anna/Anja een berichtje dat ze ook meedoet en elke dag het patroontje vertaalt en op haar blog zet, klik hier voor de algemene aanwijzingen en het patroontje voor de eerste dag. Niets houdt je meer tegen om mee te doen!9 opmerkingen:

 1. Ja, wow super hè?
  Nu zie ik het wel zitten om mee te doen!!
  Vanmiddag start ik!!
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er gisteren aan begonnen. Ik weet niet of ik elke dag het patroontje helemaal gebreid krijg (dat van gisteren is al niet gelukt) wegens werk en nog een heleboel andere projecten maar ik ga het wel alle dagen afdrukken en op dagen dat er wat meer tijd is kan ik dan een beetje inhalen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw ,super ik ga ook mee doen..
  Alvast dank je wel..
  Groetjes geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herbegonnen, een sterkere bril gehaald en we blijven doorgaan. Nederlandse vertaling had ik voor mezelf op een kladje neergepend maar dit is wel erg handig. Dankjewel ijverige vertalende breisters.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat geweldig!
  Ik zou heel graag mee willen doen, maar ik heb er helaas geen tijd voor.
  of misschien toch....

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een service van je!
  Wegens tijdgebrek doe ik ook niet mee, maar ik ga aan het eind wel kijken of ik de sjaal wil maken. Kan dan de vertalingen uitprinten en er in mijn eigen tempo aan breien. Ik kan dan ook bepalen welk garen ik het mooist vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een service weer! Je vindt gewoon de beschrijving voor ons in het Nederlands, wat worden we toch door je verwend Jeanet, je blijft onuitputtelijk!!
  Bedankt, misschien ga ik nu toch meedoen denk ik!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jeannet
  hartelijk dank voor jou goede service omons te laten weten
  ik ga nu zeker meedoen
  joepie
  veel liefs van marcelline bellaire

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is echt leuk! Ik doe mee met de 49 steken, wordt echt goed uitgelegd!

  BeantwoordenVerwijderen