Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 9 december 2013

Butterfly

Vorige week spotte ik deze prachtige kol bij Wieke. Ik ben een liefhebber van turkooise tinten dus deze vind ik (weer) prachtig!


De kol is gehaakt met naald 3½, en er is gebruik gemaakt van prachtige materialen zoals de Noro Taiyo Sock en Rowan Fine Tweed. De kol is heerlijk ruim, 35 x 160 cm dus heerlijk om in weg te duiken!


Je kunt het gratis patroon vinden (Engels en Nederlands) op de nieuwe website van Wieke: Wiekevankeulen.nl of via Ravelry.

Wieke maakte gebruik o.a. van Noro Taiyo Sock, en vorige week kwamen bij ons daar nog een paar kleuren van binnen, wat een feestje! Taiyo Sock (wat suggereert dat het alleen een sokkengaren is, maar je kan er zoveel, zoveel meer mee doen!!) is een zachte mengeling van zijde, katoen, wol en een beetje polyamide. En in schitterende kleurencombi's! Dit kwam bij ons binnen:

S45  S44
S37 S17
S46  S33

In de grote kol van Wieke gaan 2 bollen Taiyo Sock (à € 18,95) en 6 bollen Rowan Fine Tweed (à € 3,85). Je hebt dan werkelijk prachtig garen voor een prachtig ontwerp! Je kunt het complete pakket bestellen door te mailen
Wil je wat minder exclusief garen, dan kun je ook kiezen voor bijv. een effen sokkenwol en Invicta Colour. 

Wil je de kol eens in het echt bewonderen? Kom dan op 11 januari weer naar ons brei-cafe! 's Middags van 13.30-16.30 is het dan weer een heerlijk treffen met Wieke en vele anderen! Wieke neemt haar nieuwse ontwerpen en patronen mee, en we kijken er echt naar uit! Reserveer de datum alvast in je nieuwe agenda.......
Inspiratie opdoen? Dan kijk je op de nieuwe website van Wieke.

4 opmerkingen:

 1. 'Ja die col is prachtig! Ook mijn favoriete kleuren en noro blijft een feestje!
  11 januari staat genoteerd! Ik begin mijn weekenden in Zeeland en jullie te missen, dus het is de hoogste tijd :-).
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een prachtige kol! En wat een leuke kleurtjes bestaan er in het garen, super!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig! Ik had hem ook al gezien bij Wieke. Dat garen is ook zo mooi. Ik zal onthouden dat jij dit ook in je assortiment hebt. Wat is het toch handig om dat zo bij jou te kunnen bestellen!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat lief, Jeanet. Ik heb je berichtje hierover helemaal gemist. Simone heeft vanmorgen weer 5 nieuwe ontwerpen gefotografeerd en daar was ik erg druk mee. Nu op naar de mutsenmails (mails over de mutsen). Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...