Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 9 december 2013

Butterfly

Vorige week spotte ik deze prachtige kol bij Wieke. Ik ben een liefhebber van turkooise tinten dus deze vind ik (weer) prachtig!


De kol is gehaakt met naald 3½, en er is gebruik gemaakt van prachtige materialen zoals de Noro Taiyo Sock en Rowan Fine Tweed. De kol is heerlijk ruim, 35 x 160 cm dus heerlijk om in weg te duiken!


Je kunt het gratis patroon vinden (Engels en Nederlands) op de nieuwe website van Wieke: Wiekevankeulen.nl of via Ravelry.

Wieke maakte gebruik o.a. van Noro Taiyo Sock, en vorige week kwamen bij ons daar nog een paar kleuren van binnen, wat een feestje! Taiyo Sock (wat suggereert dat het alleen een sokkengaren is, maar je kan er zoveel, zoveel meer mee doen!!) is een zachte mengeling van zijde, katoen, wol en een beetje polyamide. En in schitterende kleurencombi's! Dit kwam bij ons binnen:

S45  S44
S37 S17
S46  S33

In de grote kol van Wieke gaan 2 bollen Taiyo Sock (à € 18,95) en 6 bollen Rowan Fine Tweed (à € 3,85). Je hebt dan werkelijk prachtig garen voor een prachtig ontwerp! Je kunt het complete pakket bestellen door te mailen
Wil je wat minder exclusief garen, dan kun je ook kiezen voor bijv. een effen sokkenwol en Invicta Colour. 

Wil je de kol eens in het echt bewonderen? Kom dan op 11 januari weer naar ons brei-cafe! 's Middags van 13.30-16.30 is het dan weer een heerlijk treffen met Wieke en vele anderen! Wieke neemt haar nieuwse ontwerpen en patronen mee, en we kijken er echt naar uit! Reserveer de datum alvast in je nieuwe agenda.......
Inspiratie opdoen? Dan kijk je op de nieuwe website van Wieke.

4 opmerkingen:

 1. 'Ja die col is prachtig! Ook mijn favoriete kleuren en noro blijft een feestje!
  11 januari staat genoteerd! Ik begin mijn weekenden in Zeeland en jullie te missen, dus het is de hoogste tijd :-).
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een prachtige kol! En wat een leuke kleurtjes bestaan er in het garen, super!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig! Ik had hem ook al gezien bij Wieke. Dat garen is ook zo mooi. Ik zal onthouden dat jij dit ook in je assortiment hebt. Wat is het toch handig om dat zo bij jou te kunnen bestellen!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat lief, Jeanet. Ik heb je berichtje hierover helemaal gemist. Simone heeft vanmorgen weer 5 nieuwe ontwerpen gefotografeerd en daar was ik erg druk mee. Nu op naar de mutsenmails (mails over de mutsen). Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen