Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 20 december 2012

Noorse Theemuts

Wat een sombere dag vandaag! Het is guur en nat en blijkbaar vind niemand het aangenaam om naar buiten te gaan wat het is hier zo stil.....

Dus zocht ik een "gezellig" idee op:


Noorse patronen zijn helemaal hip, en behalve in truien worden ze voor van alles gebruikt. Zo ook deze theepot. Dit is een kant en klare, hier gevonden. Maar het idee is erg leuk, en je kunt een bestaand patroon met wat gereken en gepuzzel best om toveren tot een theemuts.

Ook kussens kun je maken met een Noors Motief:

Je kunt heel veel Noorse patronen vinden, maar hou er rekening mee dat een breisteek platter is dan een kruissteek!

Bij Drops vind je heel veel Noorse patronen (truien, vesten, wanten, mutsen etc) die je gratis kunt downloaden. 
 

4 opmerkingen:

  1. Krijg spontaan de breikriebels, wat ziet dat er gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij zit duidelijk in het verkeerde deel van nederland, hier scheen zelfs de zon nog een poosje (flevoland)het is wel erg koud, maar dat mag in december, maar nog geen regen, leuke theemuts de kussens zijn ook mooi, ik ben alleen beter in haken,
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig!
    Inmiddels heb ik de vertaling van de kerstboom van Yarnfreak af, ik heb het patroon (met toestemming) op mijn blog gezet:
    http://kervei.blogspot.nl/2012/12/krokodil-in-de-kerstboom.html

    groetjes

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kriebel, maar dan niet omdat er wol in zit. Mijn handen jeuken, haha. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen