zaterdag 8 december 2012

Mini-mutsjes

Deze grappige eierwarmertjes breide ik vorig jaar voor Kerst. Ik vind ze zo grappig, ze kunnen nog wel een keer in de herhaling...


Je hebt een bolletje sprietjesgaren en een bolletje effen rode wol nodig (genoeg voor minstens 4 mutsjes), en sokken-naalden 2½-3½. Het komt niet zo nauw, je kunt zo ook in je boom hangen :-)

Zet 40 steken op met het sprietjesgaren en brei ca. 10 toeren in het rond in ribbelsteek of boordsteek (1recht,  1 averecht). Het boordje van sprietjesgaren beter niet in trictotsteek, want dan gaat het krullen. Ga dan verder met effen rood in tricotsteek. op ca. 6 cm elke 8e steek merken en met de steek ervoor samenbreien (= 35 steken). Deze mindering nog een keer in de 4e toer, 1x in de 2e toer, en nog 2 keer in de toeren erna herhalen (= 15 steken).  Voor het pomponnetje nog een aantal toeren met sprietjesgaren breien, dan de steken met een dubbele draad bij elkaar trekken en afhechten. Je kan ervoor kiezen om het pomponnetje nog iets op te vullen, hoeft niet. Dan aan de onderzijde van het pomponnetje de steken rijgen en aantrekken.


Veel plezier met deze mini-mutsjes!

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke mutsjes Jeanet! Zo ga ik nog snel eentje maken voor kerstmis, heb net zo'n bol sprietjeswol in zilver gehaald, dus perfect en rood heb ik nog wel :)
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb ze gebreid voor het ouderenfonds
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...