Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

zaterdag 1 december 2012

Advent

Morgen is de eerste Adventszondag, en de tijd van verwachting voor Kerst begint.

In de landen om ons heen worden allerlei dingen "opgehangen" aan het aftellen van de dagen voor Kerst, en ook met handwerken is dat zo. Bij Garnstudio doen ze elk jaar ook mee, klik hier voor de  Kerstkalender 2012, waarbij je elke dag een nieuw idee krijgt voorgeschoteld. Smokkelen kan trouwens niet, de luikjes openen niet vroeger dan de aangegeven datum.


Vandaag kun je het patroon vinden van deze leuke kerstsokjes.

Vandaag begint ook de patronenreeks voor de Adventsjaal. Je hebt ongeveer 7 bolletjes dunne sokkenwol nodig om de sjaal te breien, zie logje over de adventsjaals.


En naar aanleiding van het logje over de gehaakte Adventsslinger kreeg ik deze foto:


Hij is gemaakt door Diana die nog veel meer creatieve dingen maakt. Ze schrijft: "24 vilten wantjes hangen hier op m'n schouw aan een hart. In ieder wantje zit een papiertje met 1 van onze namen. Het nummer op het wantje geeft aan welk kadootje erbij hoort." Wat een leuk idee!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...