Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Van 24 t/m 28 juli zijn we open van 9.00 - 13.00 uur!

's Middags zijn we gesloten.

maandag 10 december 2012

Japanse blommetjes

Zojuist ben ik net uit de etalage gekropen. Nadat de hele winkel was aangepakt wou Ali gelijk ook wat aan de etalage doen. als je buiten staat zie je niet heel veel verschil (denk ik), maar voor mij is het heerlijk. Ik kan er nu veel beter bij, en hoef niet alles met spelden en ander provisorisch gedoe op te hangen. Gelijk de kerstlampjes weer tevoorschijn gehaald...... een uur gepuzzeld om ze uit elkaar te halen (elk jaar!), maar nu lijkt het weer wat.

Het weer is vandaag hopeloos, hagel- en regenbuien, wind, en tijd voor een beetje vrolijkheid. Dit kwam net "voorbij" en van de kleuren word je vanzelf vrolijk:

April 2011 064

Japanse Blommetjes met een uitgebreide beschrijving hoe je ze maakt vind je bij Olas Verden. In het Noors, maar met hele duidelijke foto's. Oók foto's hoe je ze tijdens het halen al aan elkaar kan zetten ("join as you go"). 

April 2011 056

Ook handig: kleine mini Granny Squares er tussen om een sluitend geheel te krijgen (voor bijv. een tas wel handig!)

April 2011 070

Je kan deze bloemetjes natuurlijk ook maken met ander garen, bijv. een verlopende wol. Krijg je tóch kleurtjes maar hoef je niet elke keer van kleur te wisselen. Hier een voorbeeld met Invicta Colour kleur 960Deze bloemetjes zijn anders geordend, zodat je geen grote gaten ertussen krijgt. 

3 opmerkingen:

 1. Ziet er weer leuk uit, die bloemetjes zijn heel makkelijk en snel te haken, de manier van aan elkaar haken vindt je ook in nederlands beschreven op de site van Jessica Tromp, laat je ons morgen je etalage zien? Ik ben best nieuwsgierig hoor, groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoiets zoek ik al een poosje, ben ook blommekes aan het haken maar het schiet nog niet erg op... dank voor de link!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn leuke bloemen en zo kleurig. En met het verloopgaren ook heel mooi.
  Voor een sjaal of een dekentje bijvoorbeeld.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...