Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 20 december 2012

Noorse Theemuts

Wat een sombere dag vandaag! Het is guur en nat en blijkbaar vind niemand het aangenaam om naar buiten te gaan wat het is hier zo stil.....

Dus zocht ik een "gezellig" idee op:


Noorse patronen zijn helemaal hip, en behalve in truien worden ze voor van alles gebruikt. Zo ook deze theepot. Dit is een kant en klare, hier gevonden. Maar het idee is erg leuk, en je kunt een bestaand patroon met wat gereken en gepuzzel best om toveren tot een theemuts.

Ook kussens kun je maken met een Noors Motief:

Je kunt heel veel Noorse patronen vinden, maar hou er rekening mee dat een breisteek platter is dan een kruissteek!

Bij Drops vind je heel veel Noorse patronen (truien, vesten, wanten, mutsen etc) die je gratis kunt downloaden. 
 

4 opmerkingen:

 1. Krijg spontaan de breikriebels, wat ziet dat er gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij zit duidelijk in het verkeerde deel van nederland, hier scheen zelfs de zon nog een poosje (flevoland)het is wel erg koud, maar dat mag in december, maar nog geen regen, leuke theemuts de kussens zijn ook mooi, ik ben alleen beter in haken,
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!
  Inmiddels heb ik de vertaling van de kerstboom van Yarnfreak af, ik heb het patroon (met toestemming) op mijn blog gezet:
  http://kervei.blogspot.nl/2012/12/krokodil-in-de-kerstboom.html

  groetjes

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kriebel, maar dan niet omdat er wol in zit. Mijn handen jeuken, haha. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...