Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: Helaas is ook onze winkel per direct gesloten i.v.m. de Lockdown tot 9 februari 2021. Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 7 december 2012

Uit de oude doos

Deze week kreeg ik van buurvrouw Carina deze twee "oudjes", 2 haakboekjes uit de oude doos.En leuke dingen die daar in staan! Even de sixties en seventies-kleuren wegdenken (oranje, bruin, groen) en een hip kleurtje ervoor terug.........blijken sommige patronen tijdloos te zijn want deze 2 pannenlappen die al een hele poos in mijn winkel hangen als voorbeeld, blijken uit deze boekjes te komen! 


en hier het patroon:
pannenlap-inge2-1.jpg

en deze ook!


Dit patroon vind je hier terug (maar ik nam bij de vasten elke keer de achterste lus, zodat je meer reliëf krijgt). Heb je liever een filmpje, dan klik je hier.

9 opmerkingen:

 1. Geweldig! Het clowntje hing vroeger op mijn kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zulke jurkjespannelappen kan ik mij nog herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk! ik zal je verklappen, ze komen bij mij vandaan, ik had ze op de weggeefhoek op facebook gezet, en carina vond het echt iets voor jou! de weggeefhoek is een besloten groep op facebook, waarop mensen gratis spullen aanbieden, die anderen misschien nog kunnen gebruiken. Echt leuk en helemaal van deze tijd! je kunt alleen lid worden als je netnummer van de telefoon 0118 is. groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super, ik ben er blij mee - en zo kan ik er anderen weer blij mee maken!

   Verwijderen
 4. Ja, en zo verhuisden de boekjes van de ene kant van walcheren naar de andere kant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. helemaal geweldig vind ik dit, ik had de vraag naar pannenlappen als jurkjes op facebook "haken is hip" gezet en kreeg deze link door, het toevalwil dat ik dit blog al wel bij mijn favorieten had gezet maar deze nog niet had gezien, ik ben er echt blij mee want ik heb nu soortgelijke pannenlappen en die zijn al 40 jaar oud, dat wilde ik even laten weten, groetjes Jeannette http://hobbyhakenenbereien.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk die patronen uit de oude doos. heeft u ook het haakpatroon met nummer 76 uit het boekje. Dat is het pannenlap jurkje met recht boven lijfje, groeten Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het boekje heb ik niet, maar las een link vanmorgen en daar staat een jurkje met een rechte pas in. Schema tekening en nummer 132, dus even scrollen.
   http://crochet-plaisir.over-blog.com/article-maniques-cuisine-et-leurs-grilles-gratuites-au-crochet-113475364.html

   Verwijderen
 7. Heel leuk, ik wil ze graag uitprinten maar dat lukt me niet. Kan iemand mij zeggen hoe ik ze kan uitprinten?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...